Cars 2 - příliš rychlý Blesk McQueen (recenze)

Blesk McQueen se vrací na stříbrná plátna a jako obvykle má v závěsu doprovodnou hru. Cars 2 však dokážou překvapit.

Poslední dobou se stává pravidlem, že jen co přijde do kin filmový blockbuster, následuje ho také herní předělávka. Nejinak je tomu i u Pixarovských Aut 2, které jsou v českých kinech k vidění právě teď.

Pokud si myslíte, že se jedná o závody, budete poměrně překvapeni. V Disney Mobile se odhodlali k docela razantnímu kroku a Cars 2 představují spíš mix plošinovky s lehkým náznakem logického rychlíku.

Pokud si myslíte, že Cars 2 přinesli závodní hru, budete poměrně překvapeni

Dostanete na možnost hrát za jednu ze čtyř postav z filmu, samozřejmě nechybí ani Blesk McQueen. Jedná se nicméně spíše o kosmetickou úpravu, neboť auta se chovají všechna stejně.

Cars 2 01.jpg

Ať už si vyberete kteroukoliv z postav, čeká na vás připravených 24 úrovní, ve kterých se snažíte získat co nejvíce bodů sbíráním různých symbolů. Každý z nich je ohodnocen jinou bodovou hodnotou a určitě potěší i více možností, jak se dostat do cíle. V některých úrovních si totiž můžete vybrat, zda vyskočíte až na horní plošinku, anebo vezmete zavděk tou spodní. Výsledné skóre může být diametrálně odlišné a mohlo by motivovat i k novému pokusu.

Auta akcelerují sama, vy se staráte jen o skákání a naklánění. Skákání provádíte jednoduchým dotykem na displej, naklánění potom pohybem celým přístrojem. Nic víc se po vás vlastně nechce.
Ve hře nejsou žádní vyložení protivníci, proti kterým je třeba bojovat, cestu vám znepříjemňují různé nástrahy, jako třeba hopsající kola, značky nebo třeba kanystry s benzínem. Každý kontakt s takovouto překážkou znamená poškození vozu, a pokud nestihnete včas získat opravářskou sadu, hra končí a dané kolo musíte začít znovu. To je však prakticky jediné omezení, lépe řečeno jediný problém, se kterým se během cesty setkáte.

Cars 2 02.jpg

Bohužel tu totiž chybí něco jako časový limit, který by vás nutil dojet do cíle co nejrychleji. Jediná motivace pro opětovné hraní kol je tak bodový zisk.

Auta akcelerují sama, vy se staráte jen o skákání a naklánění

Na jeho základě jste hodnoceni počtem hvězdiček, a to podobně jako třeba v Angry Birds. Jedna hvězdička stačí na postup do dalšího kola, dvě a tři už jsou jen pro lovce nejlepšího hodnocení. Za získané body si nemůžete koupit vylepšení nebo nové levely, což je obrovská škoda.

Cars 2 03.jpg

Zmíněných 24 kol se dělí do tří různých prostředí: Tokya, Londýna a ropné plošiny a při alespoň průměrné hráčské zdatnosti je projedete do hodiny čistého času. Vzhledem k absenci multiplayeru a k jen minimálnímu počtu achievementů v Game Center následně Cars 2 odložíte a už znovu nikdy nespustíte. Potenciál v osvěžujícím mixu žánrů určitě byl, ale Disney Mobile nám toho hratelného obsahu zase tolik nenabídl, a tak je těžké hru hodnotit. Nápad přinesli sice dobrý, jenže není nedotažený do kýženého cíle v podobě zábavné a hodnotné hry. Doporučit lze maximálně velkým fanouškům Bleska McQueena.

Dostupné pro: iPhone
Žánr: Arkády | Plošinovka
Výrobce: Disney Mobile | Webové stránky hry
  • Postavy z filmu
  • Jednoduché na pochopení
  • Žádný příběh
  • Absence multiplayeru a časomíry
  • Krátká herní doba
Diskuze (3) Další článek: UPDATE: Suda51 dělá na nové hře

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,