Cartman's Authoritah – banda prudilů ze South Parku

Kyle Broflovski, Stan Marsh, Kennny McCormick, Eric Cartman – to je čtveřice mladých výrostků, které zná snad každý. Všichni bydlí v městečku South Park a tam páchají své taškařice. Dnes se dostalo velké pocty jednomu z nich, posledně jmenovanému Ericu Cartmanovi, který to dotáhl až sem, na stránky Doupěte se svou hrou, ve které si užijete spoustu legrace a zábavy.
Hra jménem Cartman’s Authoritah je klasická plošinová hopsačka. Hlavní úlohu v ní má, jak z názvu již vyplývá, zmiňovaný Eric Cartman. Ten se bude potulovat ulicemi městečka South Park a bude se snažit získat autoritu a respekt mezi jeho obyvateli. Při své cestě se setká s mnoha svými přáteli, ale ti tady budou na opačné straně než on – bude je muset ničit. Potkáte tu Kennyho McCormicka, Mr. Hata, Mr. Hankeyho, ale i mnoho a mnoho jiných.

Cartman’s AuthoritahCartman’s Authoritah

Na boj s nepřáteli tu máme celkem pět zbraní – klacek, kulomet, plamenomet, raketomet, v-chip. Já jsem se zatím dostal do šesté úrovně a měl jsem všechny zbraně. Z toho předpokládám, že hra má něco kolem deseti až patnácti levelů. Tak například pátý level byl jen o tom, že jste měli zničit ženu jménem Shelly. Protože seriál moc nesleduji, nevím, jakou roli v něm má tato žena, ale domnívám se, že s Ericem nemá dvakrát nejlepší přátelské vztahy.

Na začátku každé hry máte 3 životy a s těmi si musíte dobře hospodařit. V pravém horním rohu obrazovky máte symbolizován stav vaší energie, která se při kontaktu s nepřítelem snižuje. Životy lze ve hře získat poměrně jednoduchým způsobem – sbíráním krabic s čímsi, co Ericovi moc chutná, a jakmile jejich snědený počet krabic bude roven číslu sto, život je váš. Stejně tak je to s energií – tu získáte tím, že najdete a následně požijete obdobnou krabici, na níž je ovšem svalnatá ruka a číslo 4000. Hra také obsahuje bonusové levely, v nichž jsou jen tyto krabice a žádní nepřátelé.

Cartman’s AuthoritahCartman’s Authoritah

Po grafické stránce vás hra nijak neohromí. To je možná způsobeno samotným seriálem - South Park má svůj vlastní a osobitý styl provedení, který se do hry určitě velkou měrou podepsal. Levely jsou sice rozmanité, avšak pozadí, na kterých se odehrávají je stejné. Je možná fakt, že to ani při hře nepostřehnete, ale po delší době hraní se vám to začne zdát trochu stereotypní.

Cartman's Authoritah je zatraceně dobrá hra, která vás jistě na nějakou dobu chytne a nepustí, i přesto, že ve hře není stanoven nějaký cíl či něco, za čím se ženete. Jde to hlavně o legraci, vtípky a humor a právě kvůli těmto věcem stojí za to si hru projít pěkně až do konce.

Download (1,34 MB) zde, VypalCD zde.

Diskuze (4) Další článek: Winter Challenge – hvězda olympijských her

Témata článku: , , , , , , , ,