Časopisy nově: Score 118 – záplava (nejen) válečných recenzí

Číslo 118 (které rozhodně potěší militaristické nadšence a mohlo by být prodáváno v khaki přebalu) přináší nejen zhodnocení největších válečných pecek posledních týdnů, ale také dvě plné hry, pokračování úspěšné herní ligy a třetí díl Volejte šéfredaktorovi.. vybere si snad každý.

Po čase jsem zase tu a se mnou přichází na vodítku i Score 118. Základní povely jsem ho už naučil, takže nikdo nemusí mít strach z pokousání – blíže na zoubek se mu ale pro jistotu podívám zatím sám. Dávejte tedy pozor, ať na konci roku při zkouškách nikdo nepropadne. Ze statistického hlediska napočítáme celkem 129 zubů, pardon stránek, tedy od posledně žádná změna. V horní čelisti jsou situovány 3 preview + zoom a další obvyklé rubriky, zatímco čelist spodní obsahuje především 17 recenzí na skutečně zajímavé tituly, díky jejichž koncentraci v uplynulém měsíci byly vypuštěny i budgety.

Mám-li opět začít od úplného počátku, pak na stránce č. 3 narozdíl od minulého čísla už bohužel žádná fotka s erotickým nábojem nečeká (tím se nechci nijak dotknout podobizny Mikoláše Tučka) a spokojit se tak musíme pouze s výsledky první Herní ligy, slovem šéfredaktora a upozorněním na příští plnou hru (schválně, co si myslíte, že to bude?). Mj. se dozvíte něco o změně v autorském týmu a několik dalších věcí, včetně CD key nezbytného pro spuštění Rally Trophy.

Novinky

V oblasti SW (15 zástupců) jsem přímo svůj favorizovaný titul bohužel nenašel, tak alespoň uvedu pár těch zajímavějších. Příznivce známé série Jagged Alliance jistě potěší zmínka o JA II: Wildfire a všem zvrhlíkům musí nutně udělat radost Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude. Hezky vypadá i Dominions 2: The Ascension Wars, zaujalo mě též Lego v počítači, tedy Bionicles (kostičky ovšem skládat nebudeme, jde totiž o akční adventure). Co se HW týče, máme tu stejný počet kousků jako před měsícem - tři. Konkrétně Hercules 3D Prophet 9800 XT, Logitech diNovo Media Desktop for Bluetooth a Abit KV8-MAX3. Zkrátka nepřijdou ani zájemci o aktuální dění ve světě online – pod obvyklou zkratkou ON si  můžou přečíst třeba o titulech Wish, nebo Starshift: The Zaran Legacy.

Událostí měsíce se stala launch party k otevření pobočky EA v ČR a špión vypovídá přehlédněte jen v tom případě, že nemáte zájem se nic dozvědět o pokračování veleoblíbeného GTA. Klady a zápory vypovídají leccos o dění v Blizzardu i poklesu ve statistikách sledování TV u mladé generace. Na závěr jsem si tentokrát nechal Nášup, díky kterému budete vědět kam na internetu třeba pro jistou modifikaci Age of Mythology, která nadchne (nejen) všechny zatvrzelé fanoušky světa Lords of the Rings.

Autorův tip: Operace Flashopint II – Deník vývojáře II

Preview a Téma

Fenomén Star Wars je zjevně nesmrtelný a přesvědčují nás o tom i vývojářské společnosti, které chrlí stále další a další hry s touto tématikou. Jak tedy asi dopadne či nedopadne Star Wars: Knihts of the Old Republic? Necháme se překvapit. URU: Ages Beyond Myst je zase to pravé ořechové pro zatvrzelé adventuristy a Bard´s Tale vypadá předběžně na velmi slušné RPG. Silnou nostalgií na mě dýchly hned dvě dvojstrany věnované v rámci zoomu legendě Prince of Persia. The Sands of Time má už do toho původního Prince sice hodně daleko, ale i tak by to mohl být pěkný nářez.

Téma upoutalo moji pozornost už jen svým titulkem „Jsou Japonci cvoci?“ a také vlastní obsah článku stojí rozhodně za to.  Sloupek o nejoblíbenějších domácích zvířatech, sportech, či obdélníkových melounech (s pro nás těžko uvěřitelnou prodejní cenou), to všechno váš pohled na tuto ostrovní zemi možná trochu změní. No upřímně řečeno, asi to bude spíš k horšímu.

Autorův tip: Jsou Japonci cvoci? Prohlédněte si ukázku jejich pěti typických her…

Recenze

Opětovně se setkáváme s hodnocením dárků lokalizovatelných obvykle koncem prosince pod vysokým, košatým a pichlavým stromkem, který do budoucna zanechá své jehlice všude možně po bytě a.. no dobře, dost bylo úvodu. Tentokrát začínáme u dvou her s opravdu velkým „H“, totiž válečných pecek Call of Duty a Hidden And Dangerous II. Aneb čtyři stránky a hodnocení 93% v případě prvním a tentýž rozsah ochuzený o 3% v případě druhém. Pokud bych měl posuzovat úroveň textu, vede u mě spíš Call of Duty, tedy recenze Tomáše Zvelebila. Ve stínu obou těchto velikánů trochu zůstává Need for Speed Underground a to i co do výsledku – 79%. Ovšem ty krásné slečny na všech třech listech, to je zase o dost zajímavější pohled, než na uniformy a zbraně…

Prokousejte se několika reklamami (kdo ještě nejedl, může vzít i doslovně)  a dojdete k Max Payne II: The Fall of Max Payne. Není nad pořádnou akci a svištění kulek si v tomto případě užijete do sytosti. Ostatně vyjádřili se k němu hned čtyři redaktoři a verdikt tak balancoval od 88 až po 92%, než se finálně zastavil na rozumném kompromisu a číslu 90. Chvíle další vás postaví před rozhodování, zda se vtělit do role Aragorna, Gandalfa, Legolase, Sama či Gimliho - přichází totiž The Lord of The Rings: The Return of the King (83%). Pokud máte oči permanentně nalepené na televizní obrazovce při fotbalových přenosech, nemůžete minout recenzi na Fifu 2004, označenou prozatímně (rozuměj „než vyjde další díl“) coby „nejlepší PC fotbal“ (82%).

A teď už honem zpátky na bojiště v rámci Commandos 3: Destination Berlin. Pochopitelně ani ve Score nebyli z obtížnosti právě dvakrát nadšení a výsledek 80% je z mého pohledu ještě moc vysoký. Náladu mi spravil KnightShift (zase 80 %), RTS můžu prostě ze všeho nejvíc a v tomto čísle jsem doposud na žádnou nenarazil. Do čtvrtice všeho dobrého i zlého armádního následuje Korea: Forgotten Conflict (75%) a pak zelenou střídá pro změnu růžová a roztomilí Worms 3D (84%). Empires: Dawn of the Modern World opět potěšil mé srdce stratéga (82%), ovšem děs ze Silent Hillu 3 na chvíli chod zmíněného orgánu zastavil. 85% si tahle hororová bomba jistě zaslouží.

Pamatujete-li si na číslo 117 a preview Apocalypticy, nyní už je k dispozici i recenze (80%.. pánové, říká vám něco nadhodnocování her?). Za volant nejen luxusního Mercedesu můžete usednout prostřednictvím World Racing (78%) a spravedlnost nejlépe nastolit v kůži Judge Dredda – Dredd vs. Death (79%). Nosferatu – The Wrath of Malanchi (69%) vypadá nejen podle screenshotů vskutku zajímavě  a možná se po něm sám poohlédnu. Zcela posledním příspěvkem se stalo V-Rally 3 (69%).

Autorův tip: velká dvojka Call of Duty – Hidden And Dangerous II

Fenomén, Online, e-sports

Jsou malí, roztomilí a disponují takřka neuvěřitelným arzenálem zbraní. Ve větším počtu se vzájemně silně nesnášejí  a vzájemné účty si ihned vyřizují s pomocí bazuk, granátu i třaskavých ovcí. Jsou to legendární Worms. Vzpomínáte, jaké to bylo poprvé? A podruhé? Nemyslím samozřejmě sex, ale tuhle herní perlu! Ať už odpovíte jakkoliv, zavzpomínejte si společně s Lindou Vavříkovou. Mimochodem, jednička byla podle mě nejlepší…má snad někdo tváří v tvář UZI jiný názor? S lítostí toto téma opouštím a pokračuji dál.

Datadisk pro EverQuest s názvem Lost Dungeons of Norrath trochu bledne před nadpisem „Multiplayer v Doom 3“. Text pojednává nejen o zkušenostech redaktorů PC Gameru s výše zmíněným, ale dokonce i o.. hmm.. slušně řečeno jejich intimních partiích. Tak koukám, že té erotice se nakonec nevyhneme. Na přetřes v e-sportech se logicky dostal průběh Invex Cupu a pár vět ohledně WCG 2003, vše doplněno výsledky. Finálně se budou radovat majitelé Unreal Tournament, kteří milují modifikace a rádi by se na chvíli vrátili do let 1941 – 1945. Red Ochestra (85%) je pro ně jistě tím správným řešením.

Techbox a srovnávací test

Upoutá pozornost všech, kdo zvažují koupi TV/FM Tuneru a to díky článku týkajícího se všech vymožeností Leadteku Winfast TV2000 XP Expert (79%). Stejně tak majitelům počítačů majících silnou tendenci k rizikovému zvyšování teploty ve svém vnitřním prostoru, musí udělat radost posouzení chladičů s komplikovanými názvy Titan Data Cooler DWC-A1 a Thermal – take Aquarius II. Rychlovky představí mj. „jednoznačně nejlepší pevný disk pro PC“, totiž Western Digital Raptor WD740GD. Ovšem cenovka leckoho už zaskočí. D-snap je zase chytré zařízení do kapsy, ve kterém se spojuje digitální fotoaparát, MP3 přehrávač, internetová videokamera, to vše doplněno o hlasový záznamník (platí u modelu SV-AS10). Velikost? Něco na způsob větší kreditky. Na testovací stůl se dostalo i pět grafických karet, přičemž palmu vítězství si odnesl Hercules 3D Prophet 9800 PRO (90%). A komu dělá problémy hrát přes internet na OS Windows 2000 a XP, jen těžko pohrdne první částí nového seriálu.

Autorův tip: vskutku fenomenální Worms

Návody a to ostatní

Tipy a triky jsou logicky vyhrazeny Hidden And Dangerous 2, pod kterými se přes obě stránky táhne proužek první pomoci. Bližší pohled na Spider - Man – Návrat, či Spy Kids 3D nabízí zábava, za zmínku stojí i sloupek chystá se, řeč je totiž mj. o připravovaném filmu Roberta Rodrigueze (vynikající Desperado 2). Název a detaily si přečtete jistě už sami. Listárnu snad blíže přibližovat nikomu nemusím, nechybí ani návod na přiloženou plnou hru Rally Trophy a pak ukázky z toho, co by mělo přinést Score 119. Tím se také konečně dostáváme k DVD/CD – určitě si pusťte Volejte šéfredaktorovi III, které začíná být číslo od čísla víc a víc populární. I z předešlých vět jistě sami poznáte, že jsme dospěli až k výpisu detailního obsahu blýskavé placky, takže hurá na to.

DVD strana 1

Demoverze: Steam Land, Apokalyptica, F/A-18: Operation Iraqi Freedom, Ford Racing 2, NOLF: Contract Jack, Pro Evolution Soccer 3, TrackMania, Halo: Combat Evolved, GunMetal, Korea: Forgotten Conflict, Need fo Speed: Underground, Kelly Slater Pro Surfer,  UFO: Aftermath, Midnight Nowhere, Worms 3D, Railroad Pioneer

Redakce/Plná hra: češtiny do her – Evil Islands, Desperados, Arx Fatalis. Neoficiální průvodce Arx Fatalis a Rally Trophy Manual

Servis: systém – Direct X 9.0b, VIA 4 in 1 v.4.49, grafika - NVIDIA Forceware XP pro Windows 2000 a XP ver. 52.16, NVIDIA Detonator XP pro Windows 95, 98 a ME ver.45.23, ATI Radeon Catalyst pro 2K/XP v 3.9, ATI Radeon Catalyst pro 98/ ME v 3.9, ATI Control Panel 3.9 pro ME/2K/XP, Matrox PowerDesk v 6 pro 2K/XP ver. 5.91.008, Matrox PowerDesk pro 98/ME ver. 6.82.016, zvuk - Soundblaster Live! Driver Pack 5.1 pro 2K/XP, SB Audigy 2 DriverPack 3 pro 98/ME/2K/XP, Gamesurround Fortissimo II (98/ME/2K/XP), Gamesurround Fortissimo III (98/ME/2K/XP), video - Divx 5.1, Windows Media Video 9 VCM Codec, All in 1 Codecs Pack ver. 5.0.5.8, periferie - IntellitypePro v 2.2, GRAVIS XPERIENCE 4.5 Beta, Logitech MouseWare v 9.75, MS SideWinder Game Controller Software, Logitech WingMan

Extra: patche - Etherlords II CZ 1.01, Max Payne 2: Fall of Max Payne 1.01, Chrome CZ 1.1.1, Diablo II: Lords of Destruction 1.10 Final, návody

Programy: systém - Power Archiver v. 8.1, PC Inspector File Recovery 3.x, Kaspersky Anti-Virus v. 4.5, FilZip 2.1, Acrobat Reader 5.05 CE, CD BurnerXP Pro 2.0, Total Commander 5.51, multimedia - CD Rider v 2.0, WinDVD 4.0, Real One Player Basic, Easy Video Joiner 5.21, MicroDVD Player 1.2, grafika - Hypersnap DX 5 ver. 5.20.01, 3D Mark 03, Powerstrip 3.40, online - Bullet Proof FTP, Download Accelerator Plus 5, Getright 5.02, Trilian 0.74

Kromě Game Testu, šetřičů a podobných tradičních drobností přibyl Speciál věnovaný WCG 2003 - WCG 2003 Press Movie, National Finals, Action Video 1 – 6, Grand Final. Druhá strana skrývá plnou hru Ragnarok Online, již zmíněné Volejte šéfredaktorovi a spoustu dalšího.

Demoverze: Etherlords II MP, Chrome MP, Indiana Jones and Emperor`s Tomb, Silent Hill 3, Age of Mythology: Titans,
Vegas: Make it Big!

Videa:herní - Deus Ex 2: Invisible War, Harry Potter: Quidditch World Cup, Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude, výběr toho nejlepšího z Counter – Strike

Extra: mody - Red Orchestra (pro Unreal Tournament 2003), Steam Counter-Strike v.1.6 + Half-life 1.1.2 patch, UETF Chronicles (pro Unreal Tournament 2003), Cold Strike (C&C: Generals), GT3 mod (pro Soldier of Fortune 2), BiTurbo (pro Battlefield 1942), Remote Strike (pro UT 2003), Gladiátor (pro Quake II), Lord of the Rings - The White City (pro Age of Mythology), Lord of the Rings Pack (pro Jedi Knighta 2), Project Timeless (pro Half-life), DeathBall (pro Unreal Tournament 2003), Troopers: Dawn of Destiny (pro Unreal Tournament 2003)

Celkově mi přišla příloha o něco horší než minule. V herní lize můžete bojovat o NHL 2004 a dle dostupných informací se podobných soutěží (kde bude záležet především na čtenářově umu) chystá do budoucna více, takže se myslím mámě na co těšit.  Teď už si jen znovu projděme vlastní obsah.

Score 117

Preview - Star Wars: Knights of the Old Republic, URU: Beyond Myst, Bard`s Tale, Prince of Persia: The Sands of Time

Recenze – Call of Duty, Hidden and Dangerous 2, Need for Speed: Underground, Max Payne 2, LotR: Return of the King,
Silent Hill 3, FIFA 2004, Commandos 3: Destination Berlin, KnightShift, Korea: Forgotten Conflict, Empires: Dawn of Modern World, Worms 3D, Apocalyptica, World Racing, Judge Dredd, Nosferatu: Wrath of Malachi, V-Rally

Návody – Hidden And Dangerous II

Téma – Jsou Japonci cvoci?

Techbox – Hardwarové novinky, Softwarové novinky, Testy nejvkýkonějších grafických karet, Počítač na hraní, Ještě lepší hraní

Zábava – Hudba, Komiks, Film

Redakční rubriky – Úvodník, Novinky, Upoutávka Battle Realms, Soutěž s firmou Panasonic, Soutěž KnightShift, Soutěž Worms 3D, Předplatné, Fenomén Worms, Online hraní, Dopisy, Obsah CD/DVD, Manuál: Rally Trophy

Obálka: 6,5/10
Obsah časopisu a čtivost: 7/10
Obsah přílohy: 6/10
Engine CD/DVD: 6/10

Číslo s poněkud slabším obsahem CD/DVD a náchylností k nadhodnocování některých titulů (Commandos III, Worms 3D…). Přejít ale nemůžu ani koncentraci recenzí na kvalitní hry (byť je samozřejmě v tomto období díky blížícím se svátkům typické), stejně jako dobrý nápad v podobě exkluzivní přílohy WCG 2003 a větší počet soutěží.

Celkové hodnocení: 6,4/10

Diskuze (1) Další článek: Stahujte demo historické RTS Against Rome!

Témata článku: , , , , , , , ,