Castaway zavírají brány

Studio Castaway se nejspíš stane další obětí herního průmyslu, když jeho představitelé oznámili pozastavení prací z důvodu nedostatku peněz. Pokud se najde investor, mohou dřívější spolutvůrci hitu Diablo pokračovat ve vývoji vlastního akčního RPG.

Michael Scandizzo, ředitel vývojářského studia Castaway Entertainment, oznámil, že z finančních důvodů je nutné uzavřít veškeré práce na jejich projektech a zmrazit výplaty svých zaměstnanců. Studio se přitom z velké části skládá z bývalých zaměstnanců Blizardu, kteří pracovali na hitu Diablo 2. Z portfolia je však možno jmenovat pouze hru pro XBLA Yaris, protože další dva projekty musely být zastaveny kvůli distributorům a poslední práce na akčním RPG Djinn byly odtajněny až nyní spolu s ohlášením přerušení činnosti.

Tvůrci hry přitom ukázali na Youtube téměř tři roky staré video z demoverze svojí hry, tedy ještě z dob před příchodem nových konzolí, kdy bylo RPG hratelné a spustitelné na PC, zbývalo jej pouze doladit a přidat drobnosti. Mělo se jednat o hru podobnou Diablu, v níž se ale hráč pohyboval již v plně třírozměrném prostředí za doprovodu počítačem ovládaných pomocníků, jak uvedl Michael Scandizzo. Pokud se prý v blízké době najde investor, jsou schopní hru dokončit, ale časem již budou snahy o obnovení téměř nemožné.

Zdroj: Gamespot

Váš názor Další článek: Galerie: Trackmania Nations Forever

Témata článku: , ,