Castlevania prolomí velikostní limit Xbox Live Arcade

Společnost Konami potvrdila, že její hra Castlevania: Symphony of the Night prolomí padesátimegový limit pro hry na Xbox Live Arcade. Firma Microsoft se k tomu vyjádřila, že ve výjimečných případech je toto možné.

Na rozdíl od běžných hříček pro Xbox Live Arcade se v případě Castlevania: Symphony of the Night jedná o hru velkého rozsahu. Však je také založena na již existující předloze, jen dozná drobných úprav. To se však neobejde bez problémů se službou Xbox Live Arcade, kde je kladen na hry limit 50 MB. Podle vyjádření tiskové mluvčí společnosti Microsoft však bude Castlevanii udělena výjimka. Navíc by v nejbližší době měla vyjít demoverze, jež bude volně ke stažení, ale ani ona se nejspíše nevejde do limitu určeného velikostí paměťové karty.

Ostatně paměťová karta je podle společnosti Microsoft hlavní důvod, proč je zavedeno omezení velikosti her na Xbox Live Arcade. Hráči by totiž měli být schopni pouze pomocí paměťové karty přenést hry ke kamarádům, aby si s nimi mohli zahrát. Druhým měřítkem je pak samozřejmě i rychlost stahování hry, kdy malé hry se dají hrát již během několika okamžiků po zakoupení. Můžeme však v budoucnosti očekávat ještě další výjimky, jimž bude dovoleno překročit velikost, pokud se bude jednat o význačné a hratelné kousky.

Související informace (Castlevania: Symphony of the Night):
Platforma
: Xbox 360 (původně PS)
Žánr: 2D akce
Výrobce: Konami (
http://www.konami.com/)
Vydavatel: Konami (
http://www.konami.com/)
Homepage: není
Předpokládané datum vydání: zatím neznámé

Zdroj: Gamespot

Váš názor Další článek: Recenze: Runaway 2: Dream of the Turtle - nebezpečná dovolená

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,