CD Projekt povolil, Sapkowski dostane za Zaklínače peníze navíc

Tvůrci Zaklínače ukazují dobrou vůli a nabízí autorovi předlohy štědrý bonus.

Andrzej Sapkowski minulý rok hledal cestičky, jak z CD Projektu Red dostat nějaký ten peníz navíc za zaklínačskou sérii her, která podle něj nebyla součástí jeho dohody s vývojáři. Ti podle spisovatele měli práva jenom a pouze na tvorbu prvního dílu. Další dva potom měli vytvořit v nesouladu se smlouvou, která podle Sapkowského neobsahovala žádná pokračování.

Svého času si Sapkowski nechal vyplatit necelých deset tisíc dolarů na dřevo, což je samozřejmě vzhledem k úspěchu Zaklínače dosti směšná částka. Autor si tuto částku ovšem vybral radši, než podíl na zisku. Nevíme, jaká jsou přesná čísla dohody mezi oběma stranami sporu, ale dá se předpokládat, že nepůjde o celou částku, kterou Sapkowski vyžadoval. S návrhem žaloby na vývojáře požadoval šestnáct milionů dolarů. 

Vtipnou částí příběhu je především to, že Sapkowski tvrdil, že nabídku na jednorázovou platbu přijal, protože vývojáři na dřevo položili pořádný balík peněz a odmítl podílovou odměnu, protože si byl jistý, že hra bude propadák. 

Autoři videoherní série Zaklínač se očividně snaží udržet s autorem knižních předloh dobré vztahy, což nám může napovídat, že svět Geralta, monster, krásných žen a spousty vína ještě neopouštíme nadobro. Jedinou otázkou je, kam nás další kroky v tomto světě povedou.

Diskuze (7) Další článek: Apex Legends: nové battle royale bere herní svět útokem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,