Čekají nás prý dvě nové konzole Xbox, trvalé připojení bude vyžadovat jen jedna

Stále připojený bude muset být „Xbox Mini“ – nová verze Xboxu 360 bez mechaniky.

Server VGleaks, který v minulosti přinesl hned několik správných spekulací o next-gen konzolích, vnesl trochu světla do tématu údajné nutnosti trvalého připojení k internetu a nemožnosti hrát bazarové hry.

Pokud jsou jejich zdroje pravdivé, tak Microsoft hodlá vydat hned dvě nové konzole se značkou Xbox. Jedna z nich bude next-gen, ta nese kódové označení Durango. Druhá bude představovat novou verzi současného Xboxu 360. Zajímavé na tom je, že tento nový „Xbox Mini“ by neměl mít vůbec mechaniku na optická média a bude se zaměřovat na multimediální a televizní funkce. V podstatě prý půjde o něco jako set top box, který ovšem zvládne pouštět i Xbox 360 a Arcade hry.

Kvůli absenci mechaniky bude potřeba si hry stahovat online, případně má jít připojit Durango a používat mechaniku next-gen konzole. Ta sama o sobě totiž prý nenabídne zpětnou kompatibilitu. Obě konzole budou mít společné uživatelské rozhraní a v podstatě se ze dvou samostatných zařízení stane jedno.

„Xbox Mini“ by prý mělo být to zařízení, které nebude fungovat bez připojení k internetu a snahou Microsoftu je konkurovat Apple TV. Tato verze Xboxu má stát 149 dolarů (asi 3000 Kč) a méně. Mimochodem, existenci nové verze Xboxu 360 zmínil nedávno analytik Paul Thurrot. Podle jeho informací má tento projekt kódové označení Stingray a konzole má stát 99 dolarů (tedy asi 2000 Kč).

Durango dle informací VGleask bude též trvale připojeno k internetu, ale připojení nebude třeba pro spouštění místního obsahu a stejně tak konzole nemá blokovat hraní bazarových her. Cena next-gen konzole Microsoftu má konkurovat ceně PS4 od Sony.

Microsoft odložil ohlášení přístrojů, protože prý stále nemá hotovou finální podobou konzolí, což by mělo být doděláno do května, či června. Což je asi čas, kdy se dozvíme pravdu – Microsoft evidentně nad novým Xboxem usilovně hloubá a může se vždycky rozhodnout jinak.

Zdroj: VGleaks

Váš názor Další článek: Odklad Wii U verze Rayman Legends nebyl bezúčelný, tvůrci přidají nové úrovně

Témata článku: , , , , , , ,