Cenega spolupracuje s nVidií

Tuzemská vydavatelská společnost Cenega Publishing podepsala kontrakt s nejznámnějším výrobcem grafických akcelerátorů, společností nVidia. Dohodnutá spolupráce se jiý odrazila na vývoji české horové akční adventury Shade: Wrath of Angels (v ČR Shade: Hněv andělů) a polského RPG The Roots. Kontrakt se samozřejmě týká zejména technologických aspektů, nVidia pomůže oběma studiím se zvládnutím nejnovějších funkcí grafických karet a zároveň se bude spolu s vydavatelem podílet na promo akcích obou her. Spolupráce by měla pokračovat i na dalších hrách Cenegy Publishing.

Shade: Wrath of Angels má na svědomí tuzemské studio Black Element Software. Hra prošla v průběhu vývoje několika revolučními změnami, než se její podoba ustálila na hororové akční adventuře z třetího pohledu. Kromě napínavého příběhu nabídne hra i dostatek akce, při níž využijete nejen hbitých prstů, ale také svého důvtipu. Do rukou se vám dostane mnoho rozličných zbraní na blízko od mečů, kladiv po obyčejné louče. Postupné odkrývání příběhu vás zavede do různých světů jako současnost, středověk či tajemný svět stínů. U nás se hry dočkáme stejně jako ve světě 1. října, v obchodech ji naleznete pod českým názvem Shade: Hněv andělů.

  


To Roots od polského studia Tanhauser Gate jsou akčním RPG zasazeným do klasického fantasy světa. Na hráče čeká rozvětvený příběh a spousta cestování skrze originální prostředí plné protivníků a přátel. Země se nazývá Lorath, je rozdělena do 24 oblastí a v průběhu putování narazíte na více než stovku NPCček a bezpočet potvorů. Stovky předmětů a kouzel jsou u toho typu hry samozřejmostí, zajímavé jistě budou slibované dvě minihry. Hlavním hrdinou je jistý Yan, který je ze zdánlivě idylického bezstarostného světa vyprovozen do kruté reality. Spolu se svou partou se musí vypořádat se všemi nebezpečími, která na něj číhají a přitom se ještě pokusit zachránit svět. Hra byla v červenci odložena na únor 2005.

  

Zdroj: PR

Váš názor Další článek: Nové obrázky z RTS Kohan: Kings of War

Témata článku: , , , , ,