Černý prodej kartiček ve FIFA probíhal přes EA účty, potvrdila společnost

Kauza, která se na internet dostala pod přezdívkou EA Gate se začíná rozkrývat.

Koncem minulého týdne se začaly objevovat zprávy o tom, že při "správném" postupu je možné od EA získat předměty do FIFA Ulitamte Teamu s obrovskou hodnotou. Stačilo kontaktovat určitou osobu a odeslat pěkný balík peněz. Za částky mezi tisícem a sedmnácti sty euro potom dostal kupující v podstatě cokoliv si zamanul. Karty z edice Team of the Year i karty nejlepších verzí ikon. Tedy nejobtížněji získatelné předměty ve hře.

Na ty nejdražší z nich je přitom normálně možné dosáhnout jenom těžko i za předpokladu, že do hry investujete desetitisíce, mnohdy i statisíce korun, což v reakci na kauzu potvrdil i uživatel Twitteru ScudzTV, který spočítal, kolik asi by bylo potřeba na získání "dokonalého" týmu ve hře času a peněz. 

"Vypadá to, že došlo ke zneužití jednoho nebo více účtů EA, které byly buď narušeny, nebo použiity přímo zaměstnanci společnosti. Tyto účty přímo připisovaly předměty hráčům. Toto jednání je neakceptovatelné a v žádném případě nesouhlasíme s garantovaním předmětů výměnou za peníze. Tyto praktiky jsou v přímém rozporu s kompetitivní integritou naší hry, porušují podmínky užívání a nebudou tolerovány,"  popisuje problém EA. 

EA kvůli tomu také pozastavuje systém přidělování předmětů hráčům. Špatné zprávy to znamená především pro hráče, kteří momentálně čekají na navrácení předmětů, o něž z nějakého důvodu přišli. Velký problém je to především z toho důvodu, že letos zasáhla FIFA Ultimate Team rozsáhlá vlna útoků na účty, které končily vykradené a hráčům, kteří investovali do hry peníze zůstávaly maximálně oči pro pláč. Některým se alespoň část herní měny vrátila, jiní čekají i déle než měsíc a jiným EA prostě odmítla cokoliv poslat a v nejlepším případě přidala i ban na přestupový trh. Tímto se čekání poškozených zřejmě výrazně prodlouží.

"Jedná se pouze o 0.0006% všech kartiček ve FIFA Ultimate Teamu. Tyto předměty nemají žádný vliv na pravděpodobnost získání předmětů ve hře. Veškerý obsah, který tímto způsobem hráči získávali je také neobchodovatelný, takže nemá vliv na ekosystém trhu ve hře. Omlouváme se za negativní vliv, který má toto neoprávněné přidělování předmětů na naši komunitu. Uvědomujeme si, jak otravná je tato zkušenost. I my se zlobíme. Jsme si vědomi, že důvěra našich komunit je tvrdě získaná a zakládá se na principech fair play. Tato důvěra byla nyní narušena," pokračuje společnost o vlivu kauzy na vztah s hráči.

Pravdou však je, že obecně ve FIFA komunitě nemá EA příliš velkou důvěru co se týče pravděpodobností na získání předmětů v balíčcích, legitimitu zápasů ve hře a lépe na tom společnost není ani s důvěrou v to, že pro vylepšování zážitku dělá maximum. Odstartuje tato kauza obrodu nejpopulárnějšího režimu FIFA, nebo se po čase pouze zamete pod koberec a EA bude pokračovat v zajetých kolejích, které doposud společnosti přinášely miliardové zisky?

Váš názor Další článek: Dying Light 2 má vyjít ještě letos, s dalšími detaily ale vývojáři šetří

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,