Česká hra 3x64 vychází na PC, na mobilech vyjde příští rok

Pokud si chcete od velkých her trochu odpočinout, možná vás zaujme nová česká hra 3x64. Jejím autorem je malé studio Lightning Soft, pro které je titul jejich první větší hrou.

Hry typu "spoj stejné barvy" známe již dlouhé roky, přesto se stále drží na vrcholu popularity. Člověk může vidět denně, jak podobné hry hrají lidé na mobilních telefonech, například v metru nebo v autobuse. Zatímco většina herních studií dělá zejména grafické úpravy a žánr prezentují například s draky nebo ovocem, české studio Lightning Soft se na to podívalo jinak. Co kdyby ve hře byla gravitace?

screenshot1.pngscreenshot2.pngscreenshot3.png
Hra je krásným důkazem, že má žánr stále co nabídnout

Gravitace značně mění prožitek ze hry, jelikož její změny přichází náhodně a postupně se změny gravitace zrychlují. Znamená to, že se vám celé srovnání kostiček promíchá, což může mít negativní i kladný vliv. Hra je nicméně díky tomu neustále výzvou. Není to však jediný prvek hry.

Vedle gravitace vychází výzva z různých druhů bloků. Mimo barevných bloků jsou tu bloky hrozby, které mají nějaký záporný efekt a železné bloky, které se spawnují velmi často a můžete je zničit pouze powerupem. Powerupy jsou důležitou součástí hry a figuruje tu dokonce crafting powerupů, který funguje na principu správné kombinace bloků.

screenshot4.pngscreenshot5.pngscreenshot6.png
Vaše úspěchy se ukládají do online žebříčku

3x64 vyšlo přesně na Halloween, tedy 31. října. Pro studio Lightning Soft je to jejich první větší hra a vývojáři ocení jakoukoli podporu. Hru si můžete koupit na Steamu a Itch.io. Na příští rok je plánována verze pro Android. Pokud o hře chcete vědět víc, můžete se podívat na oficiální stránky.

Váš názor Další článek: Games With Gold v listopadu nabídnou detektivku i předalekou galaxii

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,