Česká republika v ohrožení

Na území České republiky se nacházejí aktivační kódy k taktickým raketám země-vzduch. Tuto skutečnost zjistil exkluzivně server Doupě a jeho spolupracovník Tomáš Kabela.

Na území České republiky se nacházejí aktivační kódy k taktickým raketám země-vzduch. Naše země se tak - aniž by to kdo tušil - ocitla v hledáčku rozvědek a špionážních agentur všech velmocí… a bohužel též mnoha teroristických organizací. Tuto skutečnost zjistil exkluzivně server Doupě a jeho spolupracovník Tomáš Kabela.

Trojzubec_logo.jpgAčkoliv to vypadá jako scéna ze špionážního akčního filmu, výše popsaná situace není žádná fikce. Americký zbrojařský koncern Halbech před nedávnem většině světových tajných služeb důvěrně oznámil, že se z jeho skladů ztratilo několik vojenských taktických raket. Jak se nám podařilo zjistit, nejdále v pátrání pokročila organizace známá jako Protokol Alfa.

"Protokol Alfa je něco jako Mosad," říká Kabela. "Nikdo jeho existenci oficiálně nepotvrdil, ale všichni vědí, že tu je… Tedy alespoň všichni z oboru," dodává po chvíli. Podle neoficiálních informací ("oficiální" pochopitelně neexistují) je Protokol Alfa špionážní agenturou postavenou "mimo státy". Dostává sice rámcové úkoly, ale oficiálně není řízena žádnou vládou - a pokud by tedy došlo k vyzrazení či k fatálnímu selhání některé mise, nenajde se nikdo, na koho by spadla odpovědnost. Zbabělé, říkáte si možná, ale v mnoha směrech efektivní řešení.

Již několik dní náš spolupracovník zachytával znepokojivé signály, podle nichž na území České republiky operuje přinejmenším jeden agent Protokolu Alfa. Zprávy však byly nejasné a nejednoznačné. Koncem minulého týdne ale získal přesvědčivý důkaz, že byl poblíž našich hranic spatřen jeden z prominentních polních pracovníků americké CIA s vazbami na PA, devětadvacetiletý Gavin Coleman. Ten byl od poloviny dubna považován za nezvěstného poté, co zmizel při plnění blíže nespecifikovaného úkolu. "Mám důvod domnívat se, že Coleman byl jedním z agentů nasazených na 'ztracené' rakety Halbechu nebo jejich aktivační kódy. Coleman nejspíš narazil na něco podstatného, jeho stopa na našem území však opět mizí," poděluje se Kabela o své s nemalým úsilím získané poznatky.

Nalezení zmíněných raket (nebo alespoň jejich aktivačních kódů) je životně důležité. Jedná se o nejmodernější zařízení svého druhu a ve špatných rukou by mohly napáchat nedozírné škody. Existují přitom náznaky, že se po nich takovéto ruce již natahují. "Podle nepotvrzených zpráv se o aktivační kódy zajímá přinejmenším jedna osoba, která za jejich předání nabízí nemalou sumu v hotovosti," říká Kabela. Více na toto téma ale odmítá hovořit s odůvodněním, že nehodlá podporovat mezinárodní terorismus a propagovat obchod se zbraněmi. Za redakci dodejme, že neoficiální zprávy hovoří o úvodní nabídce ve výši 10 000 korun v hotovosti.

Podařilo se nám zjistit, že na území České republiky nemá organizace Protokol Alfa vlastní pobočku, úzce však spolupracuje s agenturou, vystupující navenek pod zástěrkou herní distribuční společnosti CD Projekt. Zástupce CD Projektu jsme požádali o vyjádření, dostalo se nám však jen obligátního "no comment". Mimo záznam nám však vedoucí operace Pavel Mondschein potvrdil, že se naše informace zakládají na pravdě, situaci v současných chvílích pečlivě analyzují a v nejbližších dnech podniknou patřičné kroky. Kvůli narůstající časové tísni nevyloučil ani možnost zapojení všech spících agentů rozesetých po území našeho státu.

O vývoji událostí vás budeme podrobně informovat. Souhrn všech dosud známých faktů můžete průběžně sledovat také na stránkách našeho speciálního zpravodaje Tomáše Kabely na adrese http://trojzubec.blog.doupe.cz.
 

Diskuze (9) Další článek: Víkendová herní polévka 17/2010

Témata článku: , , , , , , , ,