PC | Indie | Linux

České studio odhalilo sci-fi plošinovku Blackhole

Studio FiolaSoft, stojící za povedenou indie hříčkou PacIn: Nermessova pomsta, se vytáhlo s dalším herním projektem. Tentokrát se vydáme do vesmíru popírat zákony gravitace.

Indie titul Blackhole, který ode dneška můžete nalézt v programu Steam Greenlight, vás zavede do roku 2121, kdy je Země súžována nebezpečnými černými dírami. Vy se ujmete role skupinky astronautů, kteří díry zavírají a dávají tak Zemi šanci. Jak už to ale bývá, jednou se něco zvrtne a naši hrdinové v jedné z černých děr uvíznou. Nezbývá, než se vydat na strastiplnou cestu za záchranou.

blackhole_theteam_artwork_hires_transparent.png

Ačkoliv jde o klasickou 2D plošinovku, velkou měrou se na hratelnosti podílí hrátky s fyzikálními zákony a gravitací, díky které můžete otáčet obrazovku a tím hledat cestu dál, řešit hádanky a sbírat nanoboty, které vám pomohou s opravou lodi. Tvůrci se ostatně nechali slyšet, že titul potrápí naše mozkové závity, takže to nebude jen o skákání přes překážky.

Unikátní má být i umělá inteligence lodi, která ve stylu GLaDOS bude sarkasticky komentovat vaše počínání. Těšit se máme mimo jiné na různorodé prostředí, zajímavé puzzly a poutavý příběh. A nebylo by to domácí studio, kdybychom se  kromě angličtiny nedočkali také českého dabingu od tvůrců a známých YouTuberů.

Pokud vás tedy hra Blackhole zaujala, upalujte na Greenlight a podpořte vývoj.

Zdroj: TZ

Diskuze (7) Další článek: Akční trailer představuje druhou epizodu z módu Extinction pro CoD: Ghosts

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,