Čeština k Morrowindu - oficiální vyjádření Playmana

Rozruch kolem Morrowindu neutichl ani po vydání dlouho očekávané češtiny. Zmatky kolem několika verzí češtiny, jejich údajné nefunkčnosti a nedostupnosti nenechali klidnou ani českou distributorskou společnost Playman, která se k nim prostřednictvím svého ředitele, Petra Kučery, oficiálně vyjádřila.

Oficiální vyjádření:

V posledních dnech se na fanouškovských stránkách i oficiálních herních webech rozhořela bouřlivá diskuse týkající se češtiny do Morrowindu, její distribuce a nabídky Exclusive verze v internetových obchodech. Vzhledem k tomu, že některé výroky poškozují nejenom společnost Playman ale i hráče jako takové, rozhodli jsme se k nim vydat oficiální stanovisko:
 
1. Čeština je zasílána ZDARMA všem našim zákazníkům, kteří zašlou registrační kartičku, kterou obsahuje každá naše hra (takový ten koresponďák s herním motivem). Pálené CD s češtinou měla svolení distribuovat jen společnost Expres Stores s.r.o. za účelem vyprodání starších verzí hry a k TES: Morrowind Game of the Year edici, nikoliv však k rozesílání zákazníkům, kteří si hru koupili dříve. Později od nás dostal CD s korektní češtinou hry i internetový obchod Xzone. Nikdo jiný však neměl a nemá právo CZ šířit ani zdarma, natož za jakýkoliv poplatek.
 
2. Společnost AT Computers není oprávněna naším jménem češtinu komukoliv rozesílat, ani poskytnout jakékoliv svolení k jejímu šíření, což ani podle vyjádření zástupce AT Computers nečiní a nikomu svolení k šíření češtiny neposkytla.
 
3. Závěrem jen poslední upřesnění: TES: Morrowind v edici Playman Exclusive s lisovaným CD s češtinou vyšel 1.6.2004
 
Petr Kučera
www.playman.cz

  

Pokud jste majiteli české verze Morrowindu, měli byste si stáhnout poslední patche na http://teseditor.doupe.cz (přímý odkaz na download). Recenzi české verze naleznete zde.

Zmiňovanou Exclusive CZ edici s doporučenou cenou 599 Kč seženete i levněji (za 479 Kč v Doupěti na Vltavě). Tato verze obsahuje původní hru a její češtinu a navíc češtinu do datadisku Tribunal. Autoři překladu se v současné době pouštějí do překladu druhého datadisku hry - Bloodmoonu (první datadisk Tribunal již přeložen je). Bohužel o průběhu lokalizace zatím není nic známo. Původní hra a oba datadisky jsou součástí další kompilace - Game of The Year Edition, kterou si můžete pořídit za 1999 Kč (v Doupěti na Vltavě za 1699 Kč).

Zdroj: vlastní zpráva, PR

Diskuze (5) Další článek: Byznys hrátky: Kdo natočí Dooma?

Témata článku: , , , , , , , , , ,