Chicken Run aneb…

Pozor! Pozor! Slepičí úlet už i na vašich monitorech! Animovaný, nebo přesněji – plastelínový hit letošního léta dorazil z kin i do našich počítačů. Pod taktovkou zkušených byznysmenů z Eidosu se na nás řítí vlna plastelíny z nichž jsou tyhle ukvokané bumbrlice splácány.
Když se film Slepičí úlet dostal do kin, přinesl sebou malé pozdvižení. Pomineme-li vynikající humor, kterým je tento snímek doslova nabitý, jde především o zpracování, odlišné od převažujícího směru, jímž se většina animovaných filmů ubírá. Jak jsem již naznačil v úvodu - Slepičí úlet byl celý splácán z plastelíny a v propagačních materiálech se jeho tvůrci chlubí kolik tun jí na celý film spotřebovali. Ale dost již o filmové předloze, věnujme se raději hře, která je na motivech filmu vystavěna.

Chicken RunChicken Run

A nejenom na motivech, celá hra jde ve stopách svého „hraného“ vzoru poměrně velmi těsně. Podobně jako na filmovém plátně, bude i v počítačovém zpracování cílem snaživých klevetnic dostat se pryč z té zpropadené farmy kde jim jde o krk. Hra se odehrává v 3D prostředí, které je svým zpracováním nejpodobnější hrám typu Alone Dark a mnoha dalším, které z AD svým pojetím vycházejí. Hráč se bude postupně převtělovat do postav, které bylo možné vidět i ve filmu a s nimi plnit různé úkoly. Nejčastěji půjde o prosté sbírání předmětů v mnoha částech farmy. Stejně tak bude důležitá interakce s dalšími postavami.

Od Chicken Run se žádných překvapení v herních kvalitách patrně nedočkáme, ale s největší pravděpodobností na nás čeká jedna příjemná hra, která během nadcházejících dlouhých zimních večerů zcela jistě přijde vhod. Verze pro PC i PSX se na pultech obchodů objeví již příští měsíc.

Diskuze (2) Další článek: Parasite Eve 2 – skvělá porce od SquareSoft

Témata článku: , , , , ,