Chickens 2 - kuřata zadarmo

V jednoduchosti je genialita, praví přísloví. Když je něco jednoduché, lidé to mají rádi, protože nemusejí příliš intenzivně přemýšlet (myslet samozřejmě bolí, to ví každý). Když je jednoduchá počítačová hra, musí být naprosto nutně geniální, jinak by u ní hráči nevydrželi ani pět minut. Jednou z nich je i Chickens 2 z vývojářské dílny Brainchild.
V jednoduchosti je genialita, praví přísloví. Když je něco jednoduché, lidé to mají rádi, protože nemusejí příliš intenzivně přemýšlet (myslet samozřejmě bolí, to ví každý). Když je jednoduchá počítačová hra, musí být naprosto nutně geniální, jinak by u ní hráči nevydrželi ani pět minut. Jednoduché a ještě k tomu hloupé hry, to je úplně jiná kapitola a raději se tady o nich vůbec nebudu zmiňovat. Takovým případem jednoduše geniálních her je obecně vlastně každá střílečka, protože tam záleží spíše na postřehu a rychlosti, nikoliv na inteligenci (i když to samozřejmě neplatí zdaleka vždycky). Střílení je prostě (a jednoduše) základem jednoduše geniálních her. Jednou z nich je i Chickens 2 z vývojářské dílny Brainchild.

Chickens 2Chickens 2

Příběh je poměrně originální a zavádí nás do docela blízké budoucnosti, kdy se zčistajasna objeví další inteligentní rasa. Dochází k válce. Ještě donedávna je lidé zotročovali a pojídali jejich potomstvo. Teď chtějí pomstu. Existuje pouze jeden způsob jak zajistit, aby vláda světa nespadla do jejich rukou. Vyhladit je všechny, do posledního. Ano, jistě jste si již domysleli, že těmi zlovolnými, ba přímo monstrózními nepřáteli lidstva jsou slepice. Slepice chtějí ovládnout svět. Pokud se vám nepodaří je zastavit, ... nechci raději ani pomyslet, co by se s lidstvem mohlo stát.

Chickens 2Chickens 2

Uh, to jsem vás chtěl jenom tak trochu humorně uvést do pozadí věci. Teď k samotné hře - v podstatě je založena na jedné modro-zeleno-hnědé obrazovce (která se při každé hře generuje zcela nová, připomíná terén ze slavných prvních Worms), po které pochodují v takřka nekonečných zástupech hnusácké žluté slepice. Vaším úkolem je nedovolit žádné z nich, aby se dostala na druhou stranu obrazovky (vylézají z obou rohů, děvky jedny). Pokud se tak stane, skončili jste. Uprostřed nahoře jsou ještě tři indikátory: time - čas, který se s každým výstřelem snižuje o jeden bod, když dojde, je konec. Čas se dá střádat sestřelováním jakýchsi drahokamů, které vylétávají z některých (po)trefených slepic. Každý drahokam vám přidá tři jednotky času. Dále je zde indikátor points - ten udává vaše score. Za každou (za)střelenou slepici získáváte 100 bodů. Již zmiňované krystaly přidávají mimo času i body, a to hned tisíc. Nakonec jsou zde kills, kterýžto nápis udává počet zabitých slepic. Jak jednoduché, milý Watsone!

Chickens 2Chickens 2

Cílem hry je samozřejmě získat co největší počet bodů (points). Toho lze dosáhnout několika způsoby, nejlépe však kombinací všech: zavilým sestřelováním drahokamů, sestřelováním slepic v houfech (pokud se slepice vyrojí v houfu, lze ho celý odstřelit (proměnit na krvavé sra**> jedinou ranou a tak ušetřit časové jednotky) a přesným mířením. Jak praví klasik, hlavně nezmatkovat! A bezhlavě nestřílet jako šílenec :). Pokud se vám povede dosáhnout určitého počtu bodů, budete mít tu čest zapsat se do tabulky nejvyšších score. Přiznám se, osobně se mi zatím (!) nikdy nepodařilo překročit hranici 20 000 bodů, ale myslím, že pravidelným tréninkem bych toho mohl dosáhnout v nejbližších dnech.

Co říci na závěr - něco tak jednoduchého a přitom natolik geniálního vás dokáže zabavit klidně na dlouhé hodiny. Věřte mi. Možná to nevypadá graficky nijak výjimečně, ale zábavy (a vynikajících krásně mlaskavých zvuků) si užijete do sytosti. Natož když je to zadarmo, Chickens 2 si můžete stáhnout třeba rovnou z Doupěte (90KB). Hrrr na ně!


Poznámka pod čarou: přeložit anglického slovo "chicken" je možné několika způsoby, jak "kuře" tak i "slepice". Pokud se někomu slovo "slepice" nelíbí, nechť si na správných místech text přemyslí na "kuře".
Diskuze (4) Další článek: Otevřete svou náruč Atrianě…

Témata článku: , , , , , ,