Chystá se adaptace Písně ledu a ohně

Adaptace vládnou světu. Jenže zatímco herní předělávky filmových děl většinou končí někde daleko a hluboko, na místě, na které se nevyplácí chodit s otevřeným ohněm, ty knižní mají mnohem větší šanci (Pána prstenů raději nepočítat). Stejného názoru jsou ostatně i francoužští vývojáři ze studia Cyanide (Blood Bowl, Loki, DS verze Runaway 2 a další nevýrazné tituly), kteří získali práva na populární knížní sérii R.R. Martina Píseň ledu a ohně, kterou je možné sehnat i u nás.

Vývoj hry již začal, aktuálně se počítá s uvedením na PC a dosud nespecifikované konzole, přičemž se tvůrci dohodli na úzké spolupráci s autorem psané předlohy. A i když jsou zástupci Cyanide přesvědčeni, že knižní svět nabízí dostatek materiálu pro řadu herních žánrů, nic bližšího o tom, kterým směrem se vydali, nezmínili. Nezbývá, než doufat, že si vývojáři pospíší a první záběry ze hry nám nabídnou již na letošní E3.

Pro neznalé série ještě doplníme, že se jedná o epickou fantasy, která sleduje tři hlavní dějové linky: boj o nadvládu nad kontinentem mezi několika rodinami, putování vyhošťené princezny a sílíci hrozbu ze severu, představovanou Jinými. Draci a magie zajištěni. Na úplný závěr už jen dodáme, že stanice HBO připravuje rovněž televizní adaptaci.

Zdroj: TZ

Váš názor Další článek: X360 MGS4 na E3?

Témata článku: , , , , , ,