Chystá se akční adventura Hobbit!

Oznámila před několika dny společnost Vivendi Universal s tím, že hra bude určena hned pro pět zásadních platforem - PC, Xbox, GameCube, PlayStation 2 a nakonec i GameBoy Advance. Poslední jmenovaná se však bude od verzí pro ostatní platformy lišit. My vám dnes přinášíme informace o konzolové/PC verzi a k tomu i plnou hrst výborných screenshotů!

Vydání všech verzí chystá studio Sierra Entertainment (vlastněné Vivendi) na poslední čtvrtletí tohoto roku. Původně se hra měla objevit exkluzivně pouze pro GameCube, ale z toho nakonec sešlo - to je samozřejmě pro nás hráče jenom dobře, jinak to už ale asi vidí u Nintenda, které tak ztrácí další velkou pecku pro svůj GameCube. Na vývoji hry se podílejí celkem tři herní developeři. Inevitable Entertainment se stará o konzolové verze (PS2, Xbox a GC), Amaze Entertainment (autoři hry Harry Potter and The Sorcerer`s Stone) připravuje PC verzi a nakonec je tu společnosti Saffire, která pracuje na GBA Hobbitovi. Vivendi hodlá ze své licence na Pána Prstenů vytěžit maximum a tak by vlastně ohlášení Hobbita pro tolik platforem ani tak překvapivé být nemělo.

 

 

 

Jak jsem již uvedl na začátku, má se ve všech případech vyjma GBA jednat o 3D akční adventuru. Hlavním hrdinou není nikdo jiný než náš starý známý Bilbo Pytlík, se kterým procestujete tu část Středozemě, kterou jste s ním prošli i v knize. Vydáte se z Hobitína přes Temný hvozd až k Osamělé hoře, kde sídlí velký drak Šmak. Potkáte se s kouzelníkem Gandalfem, trpasličím bojovníkem Thorinem i jeho kumpány. Možná se podíváte také do Roklinky a přespíte u Medděda, kdo ví. Je však nanejvýš pravděpodobné, že příběh hry se bude držet velice blízko knihy - vývojáři přeci nebudou riskovat jakékoliv výstřelky, které by na ně jen obrátily zlostné pohledy všech pravověrných fanoušků. V každém případě se budete muset vypořádat s hordami zlobrů, orků, pavouků, vlků i vrrků a další nesčetné havěti.

 

 

 

Hlavní rysy hry:

  • hlavním hrdinou je Bilbo Pytlík
  • potkáte zde většinu postav z knihy
  • a navštívíte také stará známá místa

 

Vydání hry se připravuje na závěr tohoto roku. Zbývá jen doufat, že to nedopadne tak jako druhý díl Harryho Pottera.

Oficiální stránky: http://www.lotr.com/frame_hobbit.jsp
Výrobce: Sierra Entertainment (http://www.sierra.com/)
Vydavatel: Vivendi Universal Games (http://www.vugames.com/)

Váš názor Další článek: Nový patch pro českou verzi hry Gothic

Témata článku: , , , , , , , ,