Chystá se modifikace, která do remaku Resident Evil 2 přidá statickou kameru

Odstranění fixováné kamery remaku legendárního survival hororu bezesporu prospělo. Najdou se ale i nostalgikové, kteří na klasiku nedají dopustit.

Kamera tak frustrující, že vám po deseti minutách hry mohl psycholog najít všechny příznaky schizofrenie se do Resident Evilu 2 vrátí alespoň na PC. Modeři už na ní totiž pracují. Rozhodně ale nepůjde o jednoduchý úkol, protože budou muset kromě samotné kamery upravit také ovládání hry stavěné na pohled přes rameno.

Moderovi Enveloping Sounds se s implementováním původní kamery daří postupovat dále, ale některé části hry jsou nově udělané tak, aby hráči museli používat baterku, kterou má hlavní hrdina po ruce a tím pádem v případě fixované kamery není v těchto pasážích v podstatě nic vidět. Enveloping Sounds uvádí, že v tomto případě by bylo třeba přidat mnoho zdrojů světla. 

Kromě komplikací se světlem bude také obtížné zpracovat systém míření, který v současné podobě vyžaduje opravdu klinickou přesnost. Hráči tak budou potřebovat nejspíše nějaký druh asistence, aby nemrtvé nepřátele trefovali do zranitelných míst.

Právě z těchto důvodů jsme se doposud nedočkali vydání modifikace, kterou určitě spousta veteránů série bude dychtivě očekávat. Zatím si alespoň můžete zkrátit čekání ukázkou toho, jak bude hra se staronovou kamerou vypadat.

Váš názor Další článek: Apex Legends je battle royale od tvůrců Titanfallu, stahujte zdarma

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,