Chystá se třetí Baldur's Gate?

Když se řekne Baldur's Gate, slzné kanálky mnohých hráčů přestanou být ovladatelné. Tato legendární série je totiž bez okolků považována za jedno z nejlepších RPG všech dob. Není se tedy čemu divit, že byli fanouškové velice zklamáni, když se od roku 2001, kdy vyšel Baldur's Gate 2: Throne of Bhaal, na hry z tohoto univerza tak nějak pozapomnělo.

 
Baldur's Gate 2

Jednu chvíli to sice vypadalo, že se hráči za svou trpělivost dočkají třetího plnohodnotného pokračování, když Black Isle Studios prozradili, že na něm pracují. Chvíli na to však vše přišlo vniveč a několik klíčových členů tvůrčího týmu přešlo do studia Obsidian Entertainment, jež převzalo od Bioware vývoj Neverwinter Nights.

O to překvapivěji zní dnešní zpráva, jež hlásá, že se na Baldur's Gate 3 opět pracuje, přičemž vydání hry je naplánováno již na konec příštího roku. Prozatím se sice jedná o ničím nepodložené informace (není známo ani tvůrčí studio, které převzalo štafetu), které odmítla komentovat i společnost Atari, jíž stále ještě patří práva na značku.

Zdroj: CVG

Diskuze (7) Další článek: Hardwarové nároky Call of Duty

Témata článku: , , , , , ,