Chystají se nové revize konzole Nintendo Switch?

Hybridní konzole Nintendo Switch je tady s námi už více než dva roky a za tu dobu se jí dařilo opravdu výborně. Nástupce se zatím podle slov vedení nechystá, ale reporty z posledních dní mluví o tom, že už za pár měsíců by měly vyjít rovnou dvě nové verze Switche. Co budou zač a co přesně bychom od nich měli očekávat?

S informací ohledně nových revizí Nintendo Switche přišel deník Wall Street Journal. Dle jeho slov se chystá jedna odlehčená, levnější verze, zatímco ta druhá se bude zaměřovat na náročnější hráče. To mimo jiné podpořily také nedávné informace z britského Eurogameru, který od svých zdrojů získal ještě pár drobností navíc.  

Ani v jednom případě neznáme název, pod kterým tyto modely půjdou na trh. Podle zdrojů by se tyto dvě verze daly označit jako 2DS a New 3DS z rodiny kapesních konzolí Nintendo 3DS. Začneme s levnější variantou, protože o ní toho víme značně víc. Tou nejdůležitější věcí je fakt, že půjde čistě o handheld. Switch už v současné podobě používá celá řada hráčů jen v handheld módu, ale v případě levnější varianty nebudete mít na výběr.  

switch-new-model-header.png

Tento Switch by také měl přijít o technologii HD rumble, což je systém vibrací, kterým se Nintendo před uvedením Switche docela chvástalo. S tím také souvisí Joy-cony. V tomhle případě budou permanentně připojeny ke konzoli a nebudete je moci oddělit. Následkem toho se výrazně sníží cena a Nintendo prý s touto variantou bude cílit především na mladší hráče.  

Docela mě zaráží, že by měl vyjít čistě handheldový Switch. Je to hlavně kvůli tomu, že Nintendo dlouho tvrdilo, že Switch nemá být náhradou 3DS a obě konzole budou na herním trhu existovat společně. S levnější verzí už ale nevidím moc důvodů, proč by někdo měl sáhnout po některé z konzolí rodiny 3DS. Samozřejmě, na každé konzoli jsou jiné hry, ale Switch má na rozdíl od 3DS v nabídce i velké tituly, které si můžete zahrát i na klasických konzolí.  

 

Levnější Switch by také měl přijít o technologii HD rumble, což je systém vibrací, kterým se Nintendo docela chvástalo

 

O dražší verzi toho moc nevíme. Prý bude celkově o něco výkonnější, ale rozhodně si nemáme představovat něco na úrovni PlayStation 4 Pro nebo Xbox One X. Zkrátka to bude o něco vylepšená verze, podobně jako New 3DS v porovnání s klasickým 3DS. Krom lepších specifikací by mělo přijít také větší interní úložiště a kvalitnější displej.  

O změně obrazovky se ostatně spekulovalo už loni na podzim. Tehdy spekulace mluvily o tom, že nové Switche vyjdou hned začátkem roku, ale jak sami vidíte, nic takového se nestalo. Proč by tedy aktuální informace měly být pravdivé? Je to jednoduché. Pocházejí z mnohem důvěryhodnějších zdrojů. Přeci jen se lépe věří velkým informačním webům než náhodnému uživateli na Redditu. Navíc tento styl vydávání různých revizí konzolí k Nintendu patří už desítky let.  

original.original.jpg

Jestli jsou tyto informace pravdivé, tak by oznámení mělo přijít už brzy, protože mají obě verze přijít na trh už v létě. Tento krok se Nintendu může opravdu vyplatit, protože s levnější verzí může oslovit především hráče, kteří si chtějí zahrát jen exkluzivity a druhou verzi pak ocení hráči, pro které není problém si připlatit za vyšší kvalitu.  

Pokud se ale stane to, jako v případě New 3DS, mohlo by mu to docela uškodit. Mám na mysli to, že některé hry, které na 3DS vyšly jste si mohli zahrát pouze na té nejvýkonnější verzi, což se značně podepsalo na jejich prodejnosti. V tomto případě by se to rozhodně opakovat nemělo, ale u Nintenda člověk nikdy neví, s čím přesně zase přijdou.  

Na závěr ještě upozornění, že informace ohledně nových verzí Nintendo Switch jsou stále oficiálně nepotvrzené, takže to ve výsledku může ještě být jinak. Alespoň mně by tento krok ze strany Nintenda rozhodně smysl dával. Na další konzoli je ještě brzo a nové verze by prodeje mohly ještě více nakopnout. Nintendo se k tomu všemu každopádně odmítlo vyjádřit. 

Váš názor Další článek: Borderlands GOTY edici si na současné generaci zahrajete už příští týden

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,