Citáty výroků herních vývojářů o Nintendu DS

Stejně jako každý jiný v (nejen) herní branži se i Nintendo snaží ukázat světu, že právě ten jeho produkt je ten nejlepší. A vzhledem k tomu, že se jedná o Nintedo DS, jeden ze dvou handheldů nové generace, které přijdou tento rok na trh, dáváme vám možnost přečíst si nejnadšenější reakce herních vývojářů na možnosti této platformy. Třeba nadchne i vás, kdo ví?

Dvě písmena v názvu pro přenosné Nintendo DS jsou označením nejen pro "dual screen", ale i pro fakt, že se jedná o "developers systém", tedy o vývojový systém doslova a do písmene. Nintendo představilo potenciál Nintenda DS  největším firmám, které se zabývají vývojem nových her. Ti jej přijali s absolutním nadšením. Všem je totiž jasné, že Nintendo DS znamená posun v rámci přenosných her. Tento nový produkt pro ně neznamená jen dvě obrazovky a výčet vynikajících vlastností. Dokážou si představit, jak tyto vlastnosti ovlivní kvalitu a způsob hraní. Předejme teď slovo jim samotným:

"Když nám Nintendo představilo platformu DS, byli jsme šokováni. Bylo to něco úžasného…. Pracovníci z technického a technologického oddělení se nemohli nabažit
a těšili se na to, až se budou moci ponořit do programu a začít programovat pro systém. Jsem přesvědčen, že Nintendo DS představuje revoluční změnu v rámci her do ruky"
Will Kassoy, vice president, management, Activision. 
 
"Věřím, že Square Enix má šanci, pokud Nintendo DS umožní hráčům vyzkoušet si nový způsob hraní se vstupním i výstupním systémem." 
Yiochi Wada, president a represintative director, Square Enix.

"Nintendo DS je záležitost, pro kterou budeme vyvíjet opravdu s nadšením. Je to velmi vynalézavé, což je pro Nintendo klasické."
Nick Earl, vice president a general manager, Electronics Arts.

"Skutečnost, že dotekové displeje mohou být spojovány s pojmy, na které jsme tu nebyli zvyklí, např. dotknout se, zatlačit, posunout, klepnout, je prostě úžasná…. Pracuji v tomto oboru již 20 let, během nichž jsem vytvořil velké množství her. Myslím ale, že teď je to poprvé, kdy můžeme mluvit o novém vstupním zařízení."
Yuji Naka, senior corporate officer, vývojová divize, Sega

"Nintendo se posunulo opět o stupínek výše, přináší totiž zcela nové herní zkušenosti a nové herní návyky. To je pro Nintendo velmi charakteristické."
Jay Cohen, vice president, publishing, Ubisoft.

"Nintendo DS je nový herní nástroj, který bude stavebním kamenem budoucího herního průmyslu"
Tsunekazu Ishihara, chairman a CEO, Pokémon.

" Potenciál je obrovský….. Je velmi dobře, že můžeme vytvářet hry, které používají DS obrazovku, to dříve nebylo možné."
Yoichi Haraguchi, vice president a executive officer, Namco

Zdroj: TZ

Váš názor Další článek: Kreed: Battle for Savitar - stahujte trailer z očekávaného přídavku!

Témata článku: , , , , , , , , , ,