PC | Akce | RPG

City Interactive oznámilo RPG ve stylu Dark Souls

Josef Šustek 6. dubna 2012
S vývojem titulu pomáhá bývalý producent druhého Zaklínače.

City Interactive oznámilo nové RPG, o jehož vývoj se stará německé studio Deck13. S projektem vypomáhá také Tomasz Gop, bývalý senior producer z CD Projekt RED. Hra by měla vzdáleně připomínat temné akční RPG Dark Souls od From Software.

Titul je v rané fázi vývoje, dokonce ještě není ani řádně pojmenován (zatím nese pracovní název Project RPG). Otestovat by měl hlavně dovednosti hráče, což ve své podstatě znamená, že se můžeme těšit na pořádně tuhé bitky.

project_rpg_art.jpg

Příběh je zasazen tisíc let po smrti boha, jehož padlé tělo tvoří obrovskou horu dělící celý svět na dvě rozdílné části. Obyvatelé z každé této části mají jinou filozofii a bude jen na vás, ke které se nakonec připojíte.

Souboje čerpají inspiraci z her jako Dark Souls, Kingdom of Amalur či Batman: Arkham City, mají být tedy jednoduché co se provedení týče, ale v jádru dostatečně propracované.

Výraznou složkou mají být nepřátelé, kteří se budou navzájem odlišovat hlavně svým chováním a bojovým stylem. Pro opravdové hardcore pařany pak bude dostupný mód New Game Plus, který se odemkne po první dohrání hry.

Project RPG by měl vyjít pro PC, Playstation 3 a Xbox 360 někdy v roce 2013.

Zdroj: Digital Spy
Dostupné pro: PC, X360, PS3
Žánr: Akce, RPG
Výrobce: Deck13
Začátek prodeje: 2013
Váš názor Další článek: První Fallout zadarmo a další novinky z konference CD Projektu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,