Civilizace 4 - Buďte despotou či králem

Datum vydání nejmladšího dílka slavného Sida Meiera se kvapem blíží a my se podíváme na jednu z novinek. Již dříve bylo zajímavé volit mezi jednotlivými styly řízení státu. Čtvrtý díl Civilizace by v tomto měl jít hodně do hloubky, umožnit hráči zvolit si státní zřízení přesně podle aktuální situace a stylu hry. Na výběr bude pětadvacet možností rozdělených do pěti kategorií. Těmi jsou vláda, zákony, práce, hospodářství a náboženství.

  
Tři pětiny nejnovějších obrázků z Civilization 4

Na začátku hry budete znát jen nejnižší stupně těchto kategorií, což z vašeho státu decentralizovanou barbarskou despocii s kmenovým uspořádáním a rozšířeným pohanstvím. Časem se ale nevyhnete zásadním rozhodnutím. Zůstanete despotou, nebo se stanete králem? Ocení váš národ demokraticky zvoleného vládce, či půjde za teokratem? Dáte svým lidem možnost volného trhu, anebo raději budete mít vše pod kontrolou díky státnímu vlastnictví? A hlavně - máte na nové státní uspořádání dostatek prostředků?

 
Zbývající dvě pětiny obrázků. Povšimněte si, že třetí rozměr Civilizaci výrazně neškodí - uvidíme, zda bude i přínosem

Doupě komentuje: Vypadá to tedy, že Firaxis novou Civilizaci berou vážně a jistě nás ještě v mnoha ohledech překvapí. Uvidíme, zdali pokračováním legendy přeskočí vysoko nastavenou laťku, nebo zakopnou už někde při rozběhu.

Související informace (Civilization 4):
Platforma: PC
Žánr: Strategie

Výrobce: Firaxis Games (
www.firaxis.com
Vydavatel: 2k Games (
www.2kgames.com)
Distributor: Cenega (
www.cenega.cz)
Homepage:
http://www.firaxis.com/games/game_detail.php?gameid=6
Datum vydání: říjen 2005

Zdroj: Games Press

Diskuze (11) Další článek: GALERIE: Jagged Alliance 3D

Témata článku: , , , , ,