Civilizace míří na Facebook

Sid Meier je schopný chlapík. Jeho strategická série Civilizace patří ve svém žánru k nadprůměru, a tak není divu, že na ní tenhle herní guru nedá dopustit. Po stolních počítačích se mu s ní podařilo dobýt i konzolový trh, a je proto logické, že aktuálně hledá novou výzvu.

Tou by se podle všeho měl stát jeden z největších sociálních serverů - Facebook. Ten již nyní disponuje řadou jednodušších i složitějších hříček, přičemž řada vývojářů pomalu, ale jistě, začíná přecházet na tvorbu her právě pro tento portál. Potenciální milionová základna nadšených hráčů je totiž nesmírně silné lákadlo.

Studio Firaxis tak pod vedením Meiera započalo práce na Civilization Network, jež by měla do fáze betatestování vstoupit ještě před koncem aktuálního kalendářního roku. Konkrétních informací o chystaném projektu je ovšem k dispozici zatím poskrovnu, a musíme si proto vystačit se Sidovým prohlášením, že to bude "nářez".

Údajně se totiž při budování civilizace budete moci spojit s kamarády, jimiž budete moci zaplnit vládní pozice, sdílet technologie, procházet obrovskými bitvami a spoustu dalšího. Lhal bych, kdybych řekl, že se netěším. Nové informace by měly přibývat zde.

Zdroj: Shacknews

Váš názor Další článek: Fable 3 i s Natalem

Témata článku: , , , , , , , , , ,