Cliff Bleszinski: Gears of War 4 je jako Star Wars VII

Cliff Bleszinski je tvůrcem mnoha slavných herních sérií včetně Gears of War. Nejnovější Gears of War 4 mu připomíná Star Wars VII.

Série Gears of War byla dlouhé roky spojována se jménem Cliff Bleszinski, dokud nebyl minulý rok vydán čtvrtý díl. Jedná se o první Gears of War, na kterém se nepodílel. Gears of War 4 na něj však působí jako hra, u které vývojáři moc neriskovali.

„To, co vytvořili vývojáři ze studia The Coalition bylo to, co lidé chtěli. Udělali to, co udělal J.J. Abrams s Epizodou VII.“ řekl odkazující na film Star Wars: The Force Awakens a dodal: „Viděl jsem Epizodu VII pětkrát a pořád jsem z ní dojatý a nadšený, ale když se objektivně zamyslím, přijde mi, že tvůrci neriskovali. Stále doufám, že by mohli v budoucnosti riskovat trochu víc.“

Nic to však nemění na tom, že Gears of War 4 je v recenzích hodnoceno velmi kladně, my jsme hře dokonce udělili 4,5/5. I v naší recenzi však odkazujeme na dřívější díly a uvádíme, že herní styl je stejný jako v Gears of War 3. Microsoft potvrdil, že chystá další díly této série a v přípravě je dokonce i film.

Cliff Bleszinski momentálně pracuje na hře LawBreakers, která tento týden vstoupí do uzavřené bety. Zatím není známo, zda hra vyjde i na konzolích. Cliff údajně jedná s lidmi, ale nic konkrétního neprozradil. Závěrem se serveru GameStop pochlubil se zajímavým zážitkem z PAX East:

„Stojím si tak ve skvělém stánku Nexon… a bylo to vtipné, protože Bulletstorm je hned napravo a na levé straně je Gears of War 4. Sedím tam a říkám si, že je to sakra divné, ale připadám si dobře. Jsem rád, že tvořím nové IP.“ řekl a dodal: „Ve své hlavě přemýšlím o všech nepříjemných komentářích, které jsem za svou kariéru četl a říkám si – Haha, zavolej mi příště, až budeš na show floor a budou tam tři značky, pro jejichž vznik jsi byl klíčový.“

 

Váš názor Další článek: Vydání Overwatch na konzoli Nintendo Switch by bylo náročné

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,