Cloudové hraní z Xboxu míří na PC a iOS. Zatím bude na pozvánky

Po měsících slibů zamíří xCloud – nově pojmenovaný jako Cloudové hry v Xbox Game Pass – na nové platformy. Od zítřka se na službu mohou těšit vybraní uživatelé s Windows 10, iOS a iPadOS. Microsoft začne uživatelům postupně rozesílat pozvánky, a to ve všech z 22 podporovaných zemí včetně Česka a Slovenska.

Cloudové hraní doposud fungovalo jen na Androidu skrz zvláštní aplikaci. Na ostatních platformách služba poběží ve webových prohlížečích, konkrétně v Edgi, Chromu a Safari. Přes prohlížeč již fungují i konkurenční Google Stadia nebo Nvidia GeForce Now.

Kromě rychlého a stabilního internetu budou hráči potřebovat také gamepad pro USB nebo Bluetooth (fungují mj. ty pro Xbox One/Series nebo PS4). Na dotykových zařízeních jsou dostupná virtuální tlačítka, avšak najdete je jen u 50+ her, tedy poloviny katalogu.

Povinné je také předplatné Xbox Game Pass Ultimate v ceně 339 Kč na měsíc (první měsíc je za 26 Kč). Výhodné je zejména pro ty, kteří mají i herní PC či konzoli. Součástí je totiž i několik stovek her dostupných pro offline hraní, účet Live Gold, každý měsíc bezplatné hry pro Xbox a momentálně také předplatné EA Play s několika desítkami her stejnojmenného vydavatelství.

Diskuze (1) Další článek: Předělávka akční rubačky Nier Replicant v nových záběrech ukazuje boj

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,