Co byste si s sebou vzali na pustý ostrov?

Většina asi odpoví ženu, víno a chléb. Nu, není to samozřejmě vůbec špatný výběr. Ale proč vlastně na nějaký pustý ostrov jezdit, když můžeme přesně takový mít v našich milovaných bednách se všemi jeho krásami (no možná ty ženy ...). Právě to nabídne nová hra od PopTop Software (tvůrci Railroad Tycoonu II) nazvaná Tropico.
Většina asi odpoví ženu, víno a chléb. Nu, není to samozřejmě vůbec špatný výběr. Ale proč vlastně na nějaký pustý ostrov jezdit, když můžeme přesně takový mít v našich milovaných bednách se všemi jeho krásami (no možná ty ženy ...). Právě to nabídne nová hra od PopTop Software (tvůrci Railroad Tycoonu II) nazvaná Tropico. Stanete se v ní vůdcem fiktivního středomořského ostrůvku a budete se na něm snažit vybudovat fungující společnost. Můžete si vybrat buď cestu suše demokratickou či drsně totalitní (diktátorskou) a zkusit si jaké to bylo být mocným člověkem v Rusku před rokem 1989.

TropicoTropico

V Tropicu se střetne jak budovatelská strategie, tak klasická manažerská praxe, ovšem přikrášlená takovou tou "podivnou" latinskoamerickou povahou. V této hře půjde vlastně hlavně o politiku. Jako vůdce ostrova budete muset čelit mnoha výzvám, jako různé politické frakce, rebelové, nezaměstnanost, vliv USA a Sovětského svazu. Z toho je zjevné, že budete nutně muset taktéž udržovat armádu. Jenže když nebudete mít na výplatu armádních oficírů, armáda se přidá k rebelům. A peníze budete získávat zaměstnáváním lidí. Ovšem ouha, když nebude dostatek zaměstnaných, nebudou finance a navíc se ještě někteří nezaměstnaní jistojistě přidají k rebelům. Takhle a ještě mnohem komplikovaněji budete muset uvažovat při hraní hry Tropico.

TropicoTropico

Navíc jsou zde oni neposlušní obyvatelé ostrova, které budete muset všechny obšťastnit (tedy docílit toho aby se všichni cítili šťastně). Každá jednotlivá postava však bude mít svůj vlastní charakter, profil, a ne každé se bude líbit to a ono. Máme tu například vozky, námořníky, povolné dámy, a kvanta dalších. Pak nastupuje rozhodování - postavit raději nějaký pěkný, luxusní hotel pro dámu, či snad raději doky pro námořníka? Jak by řekl Hamlet (nebo kdokoliv jiný), toť otázka.

Naštěstí máte dost času na promyšlení, jelikož vydání Tropica je plánováno až na první čtvrtletí roku 2001. Mezitím si prohlédněte ty nádherné screenshoty, které nepopiratelně vypovídají o dokonale propracované a úchvatně detailní grafice, na kterou je slast oko byť i jen zamířit, natož zaostřit.

Váš názor Další článek: Jumpgate – další mezník vývoje her?

Témata článku: , , ,