Co najdete ve Score 94?

Chřipka si nevybírá a po dlouhém boji přemohla i mne. Díky ní si můžete přečíst tento článek až s týdenním zpožděním a pokud jste ji ještě prosincové číslo časopisu Score nekoupili, máte nyní možnost dozvědět se, co číslo 94 obsahuje zajímavého.
Chřipka si nevybírá a po dlouhém boji přemohla i mne. Díky ní si můžete přečíst tento článek až s týdenním zpožděním a pokud jste ji ještě prosincové číslo časopisu Score nekoupili, máte nyní možnost dozvědět se, co číslo 94 obsahuje zajímavého.

Předvánoční finišování a s tím spojené posouvání data vydání směrem dopředu je u konce. Prosincové číslo vyšlo těsně před koncem listopadu, aby bylo dost času stihnout letos ještě jedno, předvánoční číslo. To samozřejmě čtenáře může jedině těšit, přes svátky budou mít co číst. Na druhou stranu je pravděpodobné, že na vánoce si redakce vybere zasloužené (?) volno a únorové číslo tak vyjde opravdu až v únoru.

Vzhled Score se již několik měsíců nemění, stejně jako jeho kvalita. Časopis tak pravděpodobně neztrácí čtenáře, skoro jistě však ani nezískává nové – chtělo by to nějakou změnu, převratnou novinku či jiný impuls.

Rozeberme si nyní jednotlivé rubriky časopisu (a CD) podrobněji.

Obálka: nic moc. Na první pohled působí přeplácaným dojmem, podstatné informace jsou sice na obálce k nalezení, ale někdy až po delším hledání. Název časopisu je nevýrazný a vzhled obálky ještě více zhoršuje.

Obsah: bez komentáře.

Novinky: tradičně rozsáhlé a přehledné, navíc zpestřené velkým množstvím vložených článků (jejichž kvalita ovšem značně kolísá).

Preview, Zoom: slušné, vcelku rozsáhlé, celkově bez připomínek.

Téma: na první pohled velmi pěkný článek o freewarových hrách, flashových hříčkách a bezplatných on-line hrách. Uvědomíme-li si ovšem, kolik takových pokladů skrývá bezedná studnice Internetu, musí nám být jasné, že každý výběr musí být zákonitě omezený a nevyvážený. I tak ale článek působí dojmem pouhého soupisu těch her, na které zrovna autor narazil, bez nějakého hlubšího zkoumání, třídění či vyhodnocování.

Recenze: předvánoční čas se pozitivně odrazil jak na počtu a rozsahu recenzí, tak na větším zastoupení kvalitních titulů. Celkem 25 recenzí (na obálce je uvedeno 24, asi se na poslední chvíli uvolnilo místo) na 46 stranách, průměrné hodnocení je 66%. I zde se ovšem projevuje již delší dobu patrná inflace hodnocení: 11 (!) recenzí má hodnocení mezi 78 a 88%, průměr pak snižuje několik recenzí podprůměrných her či titulů určených pro děti. Chvályhodné je, že ačkoli kvalitní hry rozhodně v tomto čísle nechybí, nesklouzla redakce do přehnané chvály a ohodnocení nad 90%, jak bývá většinou zvykem.

On-line: průměrný článek o cheatování v on-line hrách, doplněný několika kratšími články.

Laboratoř: dvě zbytečně zaplácnuté strany s návrhy her od čtenářů.

Techbox: obvyklá porce novinek ze světa HW a až příliš krátký test pěti interních PCI modemů.

Návody: krátký návod na Pool of Radiance a vcelku pěkně zpracované tipy pro Aliens vs. Predator 2 a Civilization 3. Navíc ještě pár cheatů, krátké tipy pro několik dalších her a tradiční rubrika Zoufalci.

Zábava: další čtyři zbytečně zaplácnuté stránky.

Dopisy čtenářů: bez komentáře.

Obsah CD: standardní kvalita. Proč ale je stručný na začátku časopisu a pak ještě podrobný na konci?

CD1: Standardní náplň cover CD. Demoverzí je tentokrát docela hodně – na obalu CD i v časopise avizované demo na Figure 8 Race ovšem chybí. Zbytek náplně je relativně kvalitní, včetně dvou freewarových her. Rozhodně potěší rozsáhlá databáze návodů a Score list (databáze obsahů minulých čísel Score) – škoda jen, že Score list nějak zapomněli aktualizovat, takže má stejný obsah jako v minulém čísle.

CD2: Neslaná nemastná logická hra Sheep.

Co říci závěrem? Score si drží stále svou laťku, ani toto číslo nijak výrazně nevybočuje z řady čísel předchozích. Pokud máte ke Score vyložený odpor, nekupujte si ani toto číslo. Ostatní si za své peníze přijdou docela na své.

Obsah Score 94 (12/2001)
Preview: Soldier of Fortune 2: Double Helix

Zoom: Return to Castle Wolfenstein, Wiggles

Téma: Hraní zadarmo

Recenze PC: Aliens vs. Predator 2, Ballistics, Civilization 3, Codename: Outbreak, Dragon’ Lair, Einstein Junior, Empire Earth, FIFA 2002, Gadegt Tycoon, Katka pátrá v minulosti, Microsoft Flight Simulator 2002, Monster Truck Rumble, Moon Tycoon, Patrician 2, Pool of Radiance, Rally Extreme, Rogue Spear: Black Thorn, Siege of Avalon, Ski Resort Tycoon 2, Stronghold, Tennis Masters Series, The Rage, Tomíkovo dobrodružství v ZOO, Tooncar, ZOO Tycoon

On-line: Cheatování v online hrách, LemDoom, Existence

Techbox: Test interních PCI modemů

Návody: Pool of Radiance: Ruins of Myth Drannor, Aliens vs. Predator 2, Civilization 3

Plakát: Commandos 2, Codename: Outbreak

Obsah CD1
Plné hry: Mario & Luigi, Moorhuhn 3

Dema: Attack of the Silver Ball, Comanche 4, Demolition Derby, FIFA Football 2002, Ghost Recon, Greedy Worm 2.01, Moon Tycoon, Rally Trophy, Scream Machines, Star Lords Imperial Order, Takeda, Torc Interactive TechDemo, Wizardry 8, ZOO Tycoon

Videa: Mafia

Servis: DirectX 8.1 CZ, Detonator4 w2k/XP 21.83, Detonator4 w9x 21.83

Návody: Dark Half, Dragon Lore, Dreamland, Kings Quest 5, Kings Quest 6, Kyrandia 3, Last Dynasty, Leisere Suit Larry 3, Stone Prophet, The Dark Eye (+ všech asi 170 návodů z minulých čísel)

Updaty: Aliens vs. Predator 2 v1.0.9.2, Commandos 2 patch #1, Rally Championship 2000 v5.29, Red Faction v1.10

Češtiny: Atomic Bomberman, Grand Prix 500, Indiana Jones and the Infernal Machine, Midtown Madness, Pickup Express

Shareware: ACDSee32 4.0, HyperSnap Pro 4.20.00, Nero Burning ROM 5.5.5.1,WinAmp 2.77, Windows Commander 4.54, WinZip 8.0

Od čtenářů: Korona 21, Nuclear Remote Server, Scorpion Cheater v21, YapAmp

Od redakce: AoE 2 campaigns, AoE 2 scenarios, AoE 2 Conq. scenarios, DivX codec v4.02, Operation Flashpoint Weapon Pack 1, Score List, Sheep Manual, Windows Media Codecs v8

Obsah CD2
Plná hra: Sheep
Diskuze (4) Další článek: James Bond 007 in… Agent Under Fire – akční nirvána

Témata článku: , , , ,