Co nás čeká v závodech DriveClub?

Revoluce závodního žánru, nebo další do počtu?

O připravovaném závodním titulu pro PS4 toho víme zatím jen velmi málo. V zásadě pouze to, že se jedná o závody, které budou ukrutně dlouhou dobu věnovat nástupu do vozidla. V nejnovějším čísle časopisu Play Magazine se nyní objevují čerstvé detaily a informace, které doplňuje ředitel technického zázemí Scott Kirklan v Q&A.

DriveClub se zcela pochopitelně bude snažit ukázat přednosti a schopnosti nové konzole. Tvůrci se s novými závody vrací ke svým kořenům, a ačkoliv DriveClub nemá být maximální simulací, nejedná se ani o arkádu. Bude to tedy oblíbený mix, ve kterém půjde o precizní jízdu a týmovou spolupráci. Na té si prý titul velmi zakládá.

driveclub-screen-play-magazine.jpg

Velkou měrou by měl být využit nový ovladač konzole. V menu se budeme pohybovat pomocí dotykové plošky, zvýšená přesnost analogových páček pak dopomůže kvalitnějšímu a přesnějšímu řízení, stejně jako tužší stisk tlačítek. Aktivně využívána má být klávesa Share, jelikož má titul podporovat sdílení obsahu, streamy i řežim diváka.

Vývojáři si velmi zakládají na samotném pocitu z řízení, fotorealismus bude nedílnou součástí výsledného zážitku. Grafická stránka nabídne pokročilou technologii osvětlení a odlesků, realistické ztvárnění materiálů, tunu malých detailů a částicové efekty nové generace. Skvělému pocitu budou nahrávat i realistické povětrnostní podmínky, počasí a střídání dne s nocí.

Mercedes-Benz-CLA45-AMG-rear-view-Driveclub.jpg

Tvůrci tvrdí, že si titul zakládá na vlastnictví. Hráči budou mít v garáži mnoho luxusních přibližovadel, velmi důležitým prvkem bude i vysoká míra interakce, ať už při nastupování do vozu, či při závodech. Pohled z kokpitu je samozřejmostí.

Evolution Studios má s titulem rozhodně velké ambice. Ostatně na otázku, jak si podle nich hra povede proti konkurenční Forze či GT, odpovědělo „pokud nejsme první či nejlepší, nejsme spokojeni“. Uvidíme, s čím se novinka vytasí.

Zdroj: Gamepur

Váš názor Další článek: Představen hudební titul Fantasia: Music Evolved

Témata článku: , , , , , , , , ,