Co se děje u tvůrců Lair?

Když tvůrčí studio Factor 5 přišlo o vydavatele v podobě Brash Entertainment, vypadalo to, že se nic moc vlastně nestalo. Pomalu však začínají prosakovat informace, podle nichž to rozhodně není tak růžové, jak to předesílali tamější lidé. Podle jednoho ze zaměstnanců - Sama Bakera - prý studio muselo ukončit vývoj chystané hry právě kvůli nedostatku financí.

"Bez financování projektu, na němž jsem pracoval, byla společnost nucena zastavit jeho vývoj," uvedl Baker a dodal. "Bohužel se tak stalo v době, kdy jsem si práce na onom titulu začínal skutečně užívat, a kdy jsme ve vývoji náramně pokročili. Bylo to jako bodnutí nože do zad. Nepřímo nám vlastně řekli 'Práce, kterou jste odvedli za posledních 8 měsíců je zbytečná, ale i tak díky'."

"Ředitel  firmy pak dodal, že pokud se nám nepodaří sehnat dostatečný obnos financí do jednoho týdne, měli bychom se asi porozhlédnout po pracovních místech někde jinde."

Výše zmíněné informace uvedl Baker na svém blogu, avšak chvíli po zveřejnění byly smazány a nahrazeny jedním jednoduchým článečkem. V něm Sam vysvětluje, že si to zahraniční server 1up, který s touto zprávou přišel jako první, jen špatně vyložil, a že v žádném případě není pravda, že by byl vývoj onoho projektu (adaptace superhrdinského komiksu) zrušen.

Otázkou zůstává, zda-li se Bakerovo vyjádření vůbec dá vyložit nějak jinak? Je tedy docela dobře možné, že se zástupcům společnosti pouze nelíbilo, že na veřejnost unikly interní, dost možná pravdivé, informace.

Zdroj: CVG

Váš názor Další článek: Video: Staňte se mistry kulečníku

Témata článku: , ,