Co si zahrajete na PlayStationu 5 v den vydání? Máme kompletní přehled

Se hrami na novou generaci konzolí je to o něco složitější, než tomu bylo při příchodu té poslední. Kromě klasických launch titulů, které vyjdou ve stejný den jako konzole tady máme navíc zpětnou kompatibilitu. Tím ale ani zdaleka nekončíme.

Při vydání PlayStationu 4 to vypadalo tak, že Sony vydalo seznam všech titulů, které budou hratelné hned v den, co konzole přijde na trh. Tentokrát se ale mezi klasické launch tituly kromě zpětné kompatibility navíc míchají vylepšené verze starších her, které využijí vyššího výkonu a nových funkcí nadcházející generace. A aby toho nebylo málo, pro předplatitele PS Plus je dostupná kolekce zahrnují téměř dvacítku výborných titulů z PS4. 

My se každopádně zaměříme převážně na žhavé novinky. Exkluzivity přicházejí na řadu jako první, ale nedivte se, pokud v našem souhrnu uvidíte i tituly, které nevychází přímo v den vydání PlayStationu 5. Celé to lehce komplikuje také fakt, že u nás hry vychází až 19. listopadu na rozdíl od Ameriky a dalších trhů, kde se do hraní budou moci pustit už 12. listopadu. Tady nicméně najdete vše, co si budete moci zahrát v den evropského vydání. 


Demon’s Souls 

Ještě před tím, než studio FromSoftware uchvátilo hráče svojí sérií hardcore RPG Dark Souls, vytvořili několik dalších titulů. Předchůdcem Dark Souls jsou právě Demon’s Souls, kterým se nedostalo takové pozornosti proto, že studio ještě nemělo takové jméno a byly dostupné exkluzivně na PlayStationu 3. Tato legenda se nyní vrací v kompletně předělané verzi. 

Za remakem Demon’s Souls pro PlayStation 5 stojí Bluepoint Studios. S tímto jménem jste se mohli setkat už u několika předělávek z minulých let. Mezi ty nejpovedenější patří Shadow of the Colossus a kolekce prvních tří dílů Uncharted. Věříme tedy, že jsou Demon’s Souls v dobrých rukách. 

Z doposud zveřejněných záběrů to vypadá, že se vývojáři drželi původní verze, jak jen mohli. Při porovnání konkrétních lokací poznáte, že se příběh odehrává stále ve stejném prostředí, ale graficky je remake naprosto někde jinde. To se týká nejen modelů postav, ale i jejich animací. 

98dcc6c8-5bae-4316-88cc-c467197e4631b0e8e0a8-0fb8-424d-84b2-9cdd09cd288b6a685d53-09cf-4b73-bd68-13b559fa65e3

Pokud vás při sledování posledního Future of Gaming zarazilo, že ukázka běžela ve 30 FPS, tak je to proto, že samotné vysílání ve více snímcích nebylo k dispozici. Ze samotného traileru už je ale poznat, že 60 FPS nebude problém. Při hraní si pak budete moci vybrat ze dvou módů podle toho, jestli preferujete 4K rozlišení nebo jestli si počet snímků za sekundu chcete ještě o něco navýšit. 

Příběh je stejně jako v dalších soulsovkách řádně potemnělý. Poté, co král Allant probudil démona jménem The Old One, celou krajinu zahalila mlha plná přízraků a nočních můr, které baží po lidských duších. Vy, jakožto bojovník snažící se zbavit Boletarii tohoto prokletí, se musíte vypořádat se silnými nepřáteli, abyste získali titul zabijáka démonů. 

Diskuze (11) Další článek: S Xboxy Series S|X bude od prvního dne k dispozici těchto 32 her

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,