Co zbrzdilo Xbox 360 v Japonsku?

Společnost Microsoft může být s vývojem prodeje své nové konzole Xbox 360 v Japonsku pouze nespokojená. Pro tamní magazín Famitsu se její zástupci vyjádřili, že launch konzole byl velmi slabý.

Hlavním důvodem, proč launch, i přes vhodnou dobu před Vánocemi, neuspěl, bylo údajně zpoždění hlavních trháků, jež by hráče ke konzoli přitáhli. Absence Dead or Alive 4 a Enchant Arm jsou údajně největší příčinou neúspěchu. Vždyť se také za měsíc prodalo v Japonsku pouze kolem sta tisíc kusů konzolí, což je stejně, jako při launchi původního Xboxu za tři dny.

Yoshihiro Maruyama, ředitel japonské pobočky Microsoftu, odhalil ještě jeden problém. Ve své kampani se společnost snažila vyzvednout určení Xboxu 360 pro HD-video, aniž by nějak více vysvětlila, jaké že to má vyšší rozlišení vlastně výhody. Stále však Maruyama věří, že po vydání klíčových titulů se bude konzole v Japonsku prodávat dobře. Do května má totiž přijít ještě další dávka asijských titulů, jako třeba Ninety Nine Nights a Final Fantasy 11.

Zdroj: Gamasutra

Váš názor Další článek: STALO SE - sexuální obtěžování ve WoW

Témata článku: , ,