Coca Cola Football - stolní fotbal ve vašem PC

Sportem ku zdraví a trvalé invaliditě. To jest nepsané pravidlo, které je obdivováno i nenáviděno. Přestože mnoho z nás dává přednost reálnému hřišti, skutečnému míči i spoluhráčům, fotbalu jako takovému se vede ve světě her a zábavy až podezřele dobře. Přesvědčit se o tom můžete i vy, byť dnes na vás čeká pouze stolní variace klasické kopané.

Bavíte se jím po večerech v hospodách, klubech a dalších často po večerech navštěvovaných místech nevalných kvalit. Je menším a mladším kolegou fotbalu klasického. Samozřejmě mluvím o fotbalu stolním, klasickým zásadám zcela odporující variaci kopané, jejíhož herního zpracování jsme prozatím byli svědky jen sporadicky. To se však dneškem mění. Otevřete si láhev oblíbené Coca Coly, rozhýbejte zápěstí a ramena, přichází titul Coca Cola World Class Table Football Game (v dalším textu budu používat kratší název Coca Cola Football).

Pravidla hry jsou velmi jednoduchá - vítězí ten z obou hráčů, který jako první vstřelí 7 branek. Suma sumárum to tedy znamená, že při naprosté vyrovnanosti duelu může být na hrací plochu vhozeno až 13 míčků. Protivníkem vám bude k mému zklamání pouze počítač, na jakoukoliv formu multiplayeru tedy raději předem zapomeňte.

 

K ovládání hry se používá myši, využít však můžete také několika kombinací kláves. Základem je však již zmiňovaná myš - tou se nejen přemisťujete mezi jednotlivými tyčemi s hráči, ale také je jejími pohyby ovládáte. Pro ulehčení celé situace můžete (a já to také doporučuji) využít například kombinace kláves SHIFT a CTRL, kterými bez jakékoliv asistence myši ovládáte brankáře.

Coca Cola Football se pyšní trojicí obtížnosti, která se v praxi projevuje poměrně zvláštním způsobem. Zvolíte-li level 1 (a tudíž i nejlehčí hru), je váš počítačem řízený soupeř schopen ovládat pouze 2 ze čtyř tyčí, na kterých jsou připevněny postavičky symbolizující hráče. S každou další obtížnost je mu pak umožněno využít o jednu více. Jen na nejvyšší obtížnost vám tak může být protivník skutečně žádaným a v některých případech i vyrovnaným sokem.

A jak se povedlo převést celý stolní fotbal do formy počítačové hry, bereme-li v potaz především hratelnost? Nutno podotknout, že přestože nemám ke zvolenému ovládání ani průběhu hry prakticky sebemenších připomínek, celé soupeření se v některých okamžicích stává nepřehledným - byť to je mimo jiné znak i skutečného stolního fotbalu.

Zpracování hry je ucházející, byť po vizuální stránce si hry vytvořené ve Flashi mnohdy vedou ještě o chlup lépe. Mezi jinými nechybí ve hře ani zvuky, příjemně vás jistě navnadí také Coca Cola, kterou obdržíte po úspěšně vyhraném zápase, přestože virtuální láhev si příliš nevychutnáte.

 

Blíží se závěr mého článku a tak se tedy vrhneme na hodnocení. Coca Cola Football rozhodně nabízí zajímavou alternativu jinak se opakujícímu všednímu zážitku z fotbalových simulací na PC či herních konzolí. Jen málokdy máte tu možnost vyzkoušet si zpracování stolního fotbalu a neplánujete-li dnes výlet do končin, které vám tento "minisport" nabídnou v přímém přenosu, neváhejte a pusťte se do stahování titulu Coca Cola Football.

Homepage: http://www.fasoccerstars.g-mapps.co.uk/games
Systémové požadavky: Flash
Výrobce: Není znám
Velikost: 2,7 MB

Download: Fasoccerstars

Váš názor Další článek: Nový patch pro Delta Force: Black Hawk Down

Témata článku: , , , , ,