Colin McRae Rally 2.0

V poslední době si očividně několik vývojových týmů řeklo, že her na téma Rally není nikdy dost, a začínají nás zahrnovat jedním titulem za druhým. Po celkem průměrné V-Rally, a docela zdařilé Rally Championship, které spatřily světlo světa v posledních několika měsících, se do hry zapojují Codemasters, kteří mají strach, že by se mohlo pomalu zapomenout na jejich původní Colin McRae Rally.
V poslední době si očividně několik vývojových týmů řeklo, že her na téma "Rally" není nikdy dost, a začínají nás zahrnovat jedním titulem za druhým. Po celkem průměrné V-Rally, a docela zdařilé Rally Championship, které spatřily světlo světa v posledních několika měsících, se do hry zapojují Codemasters, kteří mají strach, že by se mohlo pomalu zapomenout na jejich původní Colin McRae Rally, a přicházejí s novým titulem, tentokrát nápaditě nazvaným Colin McRae Rally 2.0. Tato hra bude k dispozici jak pro Playstation, tak pro PC. Verze pro Playstation se má objevit v březnu letošního roku, PC verze bude k mání v květnu.

Hra je zatím ve stádiu příprav, a tak jsou autoři zatím poněkud skoupí na slovo. Kromě pár obrázků, z nichž několik by se mělo povalovat tady kolem, a pár heslovitých informací o tom, jak tato hra bude skvělá, a co všechno úžasného bude obsahovat, toho zatím moc k posouzení nedali. A co by tedy hra měla obsahovat? Autoři slibují dvanáct dokonale detailních aut prohánějících se skvěle propracovanými krajinami v osmi různých státech, různé meteorologické podmínky, vylepšený fyzikální model a poškození, ale třeba také kompletní komentář od profesionálního rallyového navigátora Nickyho Grista.

Co se týče hry více hráčů, tak na PC bude podporována jak hra po LAN, tak i dnes již stále standardnější závod po Internetu. Pro ty, kteří se necítí ani na jednu z těchto možností bude samozřejmě k dispozici split-screen. No, necháme se překvapit, jak se nakonec "Colin McRae Rally 2.0 vybarví. Obrázky, i přesto, že pocházejí z velice ranné verze hry, vypadají docela slibně, rovněž popis hry, tak, jak nám ho předkládají autoři, vypadá celkem dobře. Samozřejmě ale bude nejvíc záležet na tom, v jaký celek se vývojovému týmu povede skloubit všechny tyto ingredience. Jisté je jen to, že vysoko postavenou laťku Rally Championship se bude Colin McRae Rally překonávat jen velmi obtížně.

No, ale jak říkám, na soudy je ještě příliš brzy. V každém případě, pokud jsou hry tohoto typu vaše gusto, pak neváhejte, a začněte žhavit peněženku na květen (resp. na březen - majitelé Playstation), kdy se s konečnou platností dozvíme, na čem jsme.

Diskuze (7) Další článek: Star Trek: Klingon Academy

Témata článku: , , , ,