Comgad plánuje digitální distribuci

Lokální distribuční společnost Comgad oznámila, že letos na podzim hodlá spustit vlastní systém pro digitální distribuci her. Jejich portál Click2Play se tak zařadí po bok například společnosti Playman, která digitální distribuci spustila nedávno.

 "Projekt Click2Play vychází svou koncepcí ze stejných principů, jakými se řídí celá vydavatelská filozofie Comgadu," říká Pavel Mondschein, ředitel publishingové sekce společnosti Comgad. "Jeho cílem tedy bude přinášet na český a slovenský trh co nejvíce lokalizovaných titulů za co nejnižší ceny. Hry přitom budou bez jakéhokoliv dodatečného DRM; smyslem Click2Play je nabídnout hráčům co nejkratší cestu ke hrám, ne jim nastražovat nějaké překážky," dodává Mondschein.

click.PNG

Click2Play slibuje nabídnout nejen starší tituly, ale i nové hry, které by se na portálu měly objevit ve stejný den, jako krabicové verze v obchodech. Nabídka her se navíc nebude omezovat jen na tituly od Comgadu. Celý projekt je připravován jako otevřená distribuční platforma, kterou budou moci využívat i ostatní distributoři či vývojářská studia k prodeji svých her. Právě pro menší tuzemská studia by mohl být Click2Play hodně zajímavý, protože jim nabídne hotovou distribuční platformu a přitom si zachovají veškerá autorská a licenční práva ke svým produktům. Spuštění služby Click2Play je naplánováno na září letošního roku.

Zdroj: TZ
 
Váš názor Další článek: Sony chystá stereo headset pro PS3

Témata článku: , , , , , , ,