Conker´s pocket tales - naostřete hlodáky!

Dneska se podíváme na zoubky, a to doslova, další hře, kterou nám na naše kapesní mazlíčky Game Boye přináší... (dramatická pauza) firma Nintendo! Takže na můj povel - VYSTRČIT PŘEDKUS a společně se teď budeme prokousávat dnešní recenzí. Bylo nebylo, v jednom krásném lese žila zombie…
Žánr: Izometrická plošinovka
Platformy: Game Boy, Game Boy Color
Výrobce: Rareware
Distributor: Nintendo

Dneska se podíváme na zoubky, a to doslova, další hře, kterou nám na naše kapesní mazlíčky Game Boye přináší............(dramatická pauza) firma Nintendo! To jste nečekali, že? Existuje jedna věc, kterou herním designérům opravdu nezávidím. Mám teď na mysli neustálé vymýšlení nových hlavních postav, ať už kladných nebo záporných. Pokud mají štěstí, tak se jim podaří stvořit nějakou legendu a z té pak ždímají co se dá. Pětidílná série prsaté archeoložky a hledačky různých dobrodružství Lary Croft je tomuto mému tvrzení myslím dostatečným důkazem a dalších podobných postav se po světě herního průmyslu potulují desítky. Tak to jsou ti šťastnější designéři. Teď na řadu přicházejí designéři, kteří se teprve legendu pokusí stvořit. V tomto případě jejich volba padla na malé, roztomilé a chlupaté stvoření s huňatým ocáskem, které jsem častěji než v lese vidíval na brněnském hřbitově. Ti bystřejší už se dovtípili, o koho se jedná a těm pomalejším prozradím, že hlavním hrdinou je - ZOMBIE!!! No nic, budu muset s pravdou ven, zombie přece nemá ocásek že? Na hru, kde bude hlavním hrdinou zombie, si budeme muset holt ještě počkat, prozatím budeme muset vzít zavděk neméně roztomilým stvořením - VEVERKOU.

Takže na můj povel - VYSTRČIT PŘEDKUS a společně se teď budeme prokousávat dnešní recenzí.

Conkers pocket talesConkers pocket tales

Conkers pocket talesConkers pocket tales

Bylo nebylo, v jednom krásném lese žila zombie, teda veverčák jménem Conker, pro kterého jeho lesní přátelé pořádali narozeninovou party. Však to znáte - klasická narozeninová party. Nic netušícího Conkera vláká jeho největší kamarádka veverčice Berri k sobě do bytečku v stromové dutině, kde už čekají další přátelé, aby předali své dárečky a pogratulovali oslavenci. Conker všem od srdce poděkoval a samou radostí skákal sem a tam. Pomalu už se chystal jít rozbalovat první dárek, když v tom ho Berri zastavila a zapískala na prsty. Dovnitř vjel vozík s největším narozeninovým dortem, jaký kdy Conker viděl. Otočil se k Berri aby jí poděkoval za úžasný dort, ale uviděl jak se Berri mračí a podezřívavě dort pozoruje. Berri se ke Conkerovi otočila a řekla: „Tohle není dort co jsem udělala... “. Jen co to dořekla, falešný dort vybuchl, z trosek se vyvalila tlustá huhlající postavička a začala do pytle házet všechny Conkerovy dárky. Berri nezvaného návštěvníka okřikla, jenže ouha. Postavička se k ní otočila,chytla ji do jedné ruky a spolu se všemi dárky zmizela. Berri volala o pomoc, ale než se Conker dostal skrz strnulý dav ke dveřím,byla Berri pryč. Jejím únoscem a vašim hlavním protivníkem je Ďábelský žalud!!!

Hra obsahuje šest úrovní a jednu finální, ve které soupeříte se samotným Ďábelským žaludem. Úrovně jsou graficky ztvárněny podle názvu, první se jmenuje Willow Woods a celé dění se tady odehrává v lese. Pak je zde strašidelný hrad, poušť, bažina, tropický ostrov a aztécký chrám. V každé úrovni máte za úkol najít osm svých dárků, jinak vás hra nepustí do další úrovně. Před koncem každé úrovně vás čeká jeden těžší protivník, kterého pochopitelně musíte porazit. Například na konci aztéckého chrámu si vás podá kamenný golem jménem Sigfried a ten vám dá docela zabrat, než ho porazíte. Čekají na vás překážky v podobě balvanů, stromů, jam, hrotů v zemi nebo šípy střílející ze zdí. V některých místnostech naleznete několik beden a díry v zemi, které musíte bednami zaplnit, nebo skupinku přepínačů, které musíte stlačit ve správné kombinaci, aby se vám otevřely dveře do další místnosti. Pokud jsou někde zamčené dveře a nejsou poblíž ani bedny, ani přepínače, určitě poblíž stojí jedinec z rasy známé pod označením č.25496 - Žaludoví lidé (Sedmá z devíti rulez) a ten vám za splnění jednoduššího úkolu v podobě přinesené věci klíč rád vydá. Potkáte se také s několika minihrami. Budete střílet do terčů, ničit bankovního lupiče, rýžovat zlato, hrát skořápky a také budete závodit na motorovém člunu.

Conkers pocket talesConkers pocket tales

Conkers pocket talesConkers pocket tales

Veverčák Conker je velmi slušně pohybově vybavený. Pochopitelně chodí, běhá, skáče, plave v mělké vodě, ale až najdete potapěčské brýle tak může i do hlubší vody. Umí střílet z praku, rozbíjet kameny krumpáčem, držet si pochodeň v tmavých jeskyních. Jenže jak tomu bývá i v reálném životě, kde nic není zadarmo, tak i zde si prak na střílení, krumpáč na kameny, pilku na stromy musíte najít nebo za nějakou tu službičku některému z obyvatelů lesa vyměnit. Po každém zásahu od nepřítele vám ubude život v podobě žaludu, ale nemusíte se bát, po úrovních se jich povaluje celkem dost, stejně jako střeliva do praku, které mi nejvíce připomínalo kaštany. Když se totiž před nějakými dveřmi válí kaštan, stačí ho sebrat, vejít do dveří, zase z nich vyjít a je tam opět. A pak můžete z praku pálit jak u Verdunu. Než však získáte prak, tak můžete útočit pouze pěstí nebo na protivníka několikrát skočit, ani jedna z těchto možností není příliš účinná a tak je lepší se pouze vyhnout a pokračovat dál bez ztráty života.

Graficky hra vypadá velmi dobře, je barevně hodně rozmanitá, postavy by mohly být o něco jasněji vykresleny, ale není to nic závažného. Hudba je příjemná, nebude vás obtěžovat, záleží jen na vás, jestli budete poslouchat nebo stáhnete kolečko na minimum. Mě osobně zněla jako kdyby někdo hrál na spinet. Máte tři volné pozice na ukládání, takže hru může hrát i váš sourozenec. Jediné, co mě trošku znechutilo, bylo zhruba půlminutové demíčko, které nejde odmáčknout a vy musíte pokaždé koukat na to, co už jste několikrát viděli. Takže recenzi máme za sebou, za odměnu si dejte pár ořechů, ale šetřete do zásoby, protože příští recenze bude na Pokémon a tam se vám zásoby ořechů budou hodit, protože zaručeně budete potřebovat něco, co jenom vhodíte do úst a zase budete hrát dál, aniž byste se zdržovali nějakým příborem apod.

Grafika: 8/10
Zvuky: 7/10
Hudba: 8/10
Hratelnost: 8/10
Po všech stránkách dobře odvedená práce.
Celkové hodnocení: 8/10
Váš názor Další článek: Red Faction – metla na ID Software

Témata článku: , , , , ,