Cooler Master MasterPulse: prostorový zvuk v úhledném balení (recenze)

Chcete kvalitní zvuk a všestrannost za přiměřený peníz? Pak jste tu správně!

Co baví

  • Kvalitní konstrukce
  • Vyvážený zvuk
  • Pohodlné a lehké
  • Poměr ceny a kvality

Co vadí

  • Dost silný stisk
  • Slabší mikrofon
8/10
Hodnocení

Vymakaných sluchátek jsme tu měli za posledních několik let už dostatek, samotné kusy ze stáje Steelseries umí potěšit nejen uši, ale i oči. Co když ale nechcete vyhazovat 5 tisíc za sluchátka a přesto chcete kvalitní poslech? Do redakce nám před nějakou dobou dorazila sluchátka od firmy Cooler Master, konkrétně model MasterPulse MH752, které nás v mnohém příjemně překvapil. A to nejlepší? Za málo peněz hodně muziky. 

Herní sluchátka? Opravdu? 

Je dost pravidlem, že se na herních sluchátkách výrobci často vybijí svého kreativního ducha a jsme tak svědky různých blikajících diod či jiných módních výstřelků, které spíše ruší než doplňují celkový vzhled. Jednou ze skvělých vlastností modelu MH752 je, že vůbec nepůsobí jako herní headset. Sluchátka si můžete bez problémů vzít do autobusu či práce a působí jako pracovní nástroj, ne šílenost pro teenagery, což mi u herního headsetu opravdu scházelo. Situaci pomáhá také velmi malý a uhlazený design. 

59203912_2750123475014353_3416416162051784704_n.jpg59334925_2779241968816233_3103450815839338496_n.jpg59459663_430766554322744_3693386830465466368_n.jpg59689087_414040049392167_637927468090523648_n.jpg
Sluchátka jsou až překvapivě malá a lehká.

Hned z kraje také překvapí kvalita konstrukce. Nikde nic nevrže, vše se otáčí a vysouvá pohodlně a rychle. Sluchátka jsou vyrobena z měkkého plastu, ale nepůsobí levně. Náušníky jsou tak akorát velké a stejně jako náhlavní most potaženy umělou kůží s vycpávkou, takže působí i dostatečně hodnotně. Navíc jsou velmi pohyblivé a lze je otočit pro ploché položení na stůl, což je takové malé plus. Na hlavě sedí skvěle a jsou také neuvěřitelně lehká, takže je nepocítíte ani po několika hodinách hraní. Jedinou menší výtkou je docela silný stisk hlavy, to by ale mělo časem povolit. 

Hardwarové specifikace

  • Typ konstrukce: Uzavřená, náhlavní
  • Typ připojení: 3.5mm Jack, USB
  • Citlivost: 97 dB
  • Frekvence: 20 Hz - 20 kHz
  • Prostorový zvuk: virtuální 7.1 surround sound
  • Kompatibilita: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch
  • Cena: 2299 Kč

Součástí sluchátek jsou také dva velmi podstatné prvky - odnímatelný mikrofon a USB zesilovač s ovládacími prvky a virtuálním prostorovým 7.1 zvukem, o kterém si povíme více později. Mikrofon je ohebný a připínací, takže jej můžete používat dle situace a ohnout přesně podle potřeby. Kvalita je dostačující pro obyčejné chatování či hraní, rozhodně ale nečekejte, že se vaše rozkazy ve sluchátku vyrovnají televizním hlasatelům. Mikrofon má tendenci hlas lehce ztišovat a takový Arctis 3 od Steelseries má kvalitu úplně někde jinde, což potvrdilo i několik umírajících spoluhráčů. 

Zvuk všude kolem

Jak jsem zmínil už výše, kromě sluchátek najdete v balení také USB zesilovač, který supluje i dálkové ovládání. Nechybí na něm tlačítko pro úpravu hlasitosti, interakci s mikrofonem a zapínání virtuálního prostorového zvuku. Samozřejmě nechybí ani možnost používat sluchátka přímo přes klasických konektor 3.5mm Jack, čímž o tuto funkcionalitu přijdete a vlastně se ze sluchátek stane levnější model MH751. Kabel je ale dostatečně dlouhý a zbytečně vás netahá při sebemenším nahnutí či pohybu do strany. 

stažený soubor (3).jpgstažený soubor (1).jpgstažený soubor (2).jpgstažený soubor.jpg
Sluchátka nabízí kvalitní poslech i prostorový zvuk, absolutní špičku však nečekejte.

Virtuální prostorový zvuk musím pochválit. Dokáže skvěle pohltit a pokud tuto vychytávku rádi využíváte, bude pro vás MH752 jasnou volbou. Všechny aspekty zvuku jsou dostatečně zřetelné a hlasité a i když si neumí tak dobře pohrát s jednotlivými zdroji zvuku a stane se, že něco slyšíte více než byste měli, a něco naopak méně, stále jde v této cenové kategorii o příjemný dodatek, který potěší hlavně hráče PUBG a podobně laděných her, kde hraje zvuk v prostoru velmi důležitou roli. 

 

Všechny aspekty zvuku jsou dostatečně zřetelné a hlasité, i když si neumí tak dobře pohrát s jednotlivými zdroji zvuku

 

Mám-li mluvit o kvalitě zvuku jako takového, potěšilo mě opravdu vyvážené spektrum včetně sytých basů a čistých výšek. Zvuk sluchátka zvládají opravdu na výbornou, ať už mluvíme o akčních střílečkách, hudbě či filmech. Zvládnou všechno bez větších problémů a ačkoliv zcela jasně nejde o špičku své kategorie, opět musíme přihlédnout k cenové hladině. V té totiž budete hledat stejně kvalitní konkurenci jen stěží. 

Okrajem se ještě zmíním o softwaru, který tu slouží opravdu snad jen jako dodatečný "ovladač" na vypnutí a zapnutí rozličných funkcí sluchátek. Nechybí tu několik přednastavených profilů ekvalizéru včetně možnosti sestavit si svůj vlastní, v případě poslechu hudby ale narazíte na mnohem kvalitnější přímo ve vašem hudebním přehrávači mobilního telefonu. Software je tu tak spíše jako doplněk, který ke správnému a plnohodnotnému využití sluchátek vůbec nepotřebujete. 

Verdikt

MasterPulse MH752 jsou na první pohled šíleně nenápadná sluchátka, která vám však směle nahradí jak herní headset, tak cestovní sluchátka. Mají velmi univerzální design, který neurazí, kvalitní konstrukci a skvělou kvalitu zvuku, pokud nepatříte mezi audiofily, kteří hledají jen to nejlepší za každou cenu. Virtuální prostorový zvuk je příjemným bonusem a relativně nízká cena dělá z těchto sluchátek solidní volbu a asi jedny z nejlepších headsetů, které lze v této kategorii najít. 

Váš názor Další článek: Tajemné video připomíná Left4Dead 3, oficiální ale není

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,