Cooperova pomsta v Desperados 2

Založen na stejném konceptu jako jeho starší bratříček, avšak s novými taktickými možnostmi a zbrusu novým 3D enginem, se na nás chystá druhý díl strategie Desperados, tentokrát s podtitulem Coopers Revenge. Jak už napovídá název hry, zhostíte se role Johna Coopera ve snaze spolu se svými přáteli porazit ďábelského zlosyna Dillona. Příběh je opět zasazen do oblíbeného prostředí Divokého západu; s typickými indiánskými vesnicemi, opuštěnými pohřebišti či hlubokými kaňony.

Herní design vychází z nesmrtelných Commandos, kdy se staráte o malou partu hrdinů (pistolníci, indiáni, zlodějíčci atd.), s nimiž plníte různorodé úkoly; likvidujete hlídky, pronikáte na nepřátelská teritoria a vůbec podnikáte všelijaké záškodnické práce. Hratelnost by se nyní měla zvednout díky zdokonalené umělé inteligenci a větší míře interakce s okolím (např. předměty budou zničitelné). Když už byla řeč o hrdinech; k těm známým z minulého dílu se přidá indiánský bojovník Hawkeyes a všem také přibudou nové schopnosti jako plavání, šplhání, podání jedu či nasazení želízek.

Největším krokem kupředu však bude zakomponování 3D enginu Vision, pomocí kterého vám vývojáři umožní přepnout se do pohledu první osoby kdykoliv se vám zachce. Díky tomu se také nepřátelům podíváte při soubojích pěkně zpříma do očí a prohlédnete si i četné interiéry, jež budou samozřejmě hrát významnou roli při schovávání se před hlídkami. Desperados 2 by se tak konečně mohli alespoň vizuálně odpoutat od svého vzoru (Commandos), za což patří tvůrcům ze Spellbound velká pochvala. Koneckonců, (ne)podobnost obou titulů si můžete ověřit na přiložených screenshotech.  

   

 

Zdroj: Worthplaying

Diskuze (1) Další článek: Úlet měsíce - vrahem kvůli onlinovce

Témata článku: , , , , , , , ,