Monitory | LCD | Corsair

Corsair chce dobýt nové vody. Vyrobil svůj první herní monitor

Corsair se od výroby počítačových komponent a periferií pustil také do tvorby celých počítačů. A aby to měl kompletní, má už také vlastní monitory. Včera uvedl novinku Xeneon 32QHD165.

Název lze jednoduše rozklíčovat. Obrazovka má 32 palců, rozlišení QHD (2560 × 1440 px) a 165 Hz. Z dalších parametrů je třeba vypíchnout použitý panel typu IPS s rychlou odezvou (1 ms MPRT, 3 ms GtG) a širokým barevným prostorem (98% pokrytí DCI-P3, 100% AdobeRGB a sRGB), byť jen 8bitovou hloubkou. Monitor nabízí standardní jas až 400 nitů, v HDR pak svítí až 440 nity.

Jde o herní monitor, takže nepřekvapí ani adaptivní synchronizaci frekvence s certifikacemi AMD FreeSync Premium a Nvidia G-Sync Compatible. Hráče, a zejména ty sdílející videa přes internet, pak potěší propojení s ovladačem Stream Deck.

Displej monitoru je rovný a s matnou povrchovou úpravou. Stojan s podporou cable managementu je výškově nastavitelný a lze jím monitor naklánět, nikoliv však otáčet o 90°. Vzadu se však nachází i úchyt VESA 100 × 100 mx pro alternativní stojany.

Corsair Xeneon 32QHD165 obsahuje hned čtyři obrazové vstupy: dvojici HDMI 2.0, jeden DisplayPort 1.4 a jeden USB-C s DP Alt-Mode. Novinka se bude prodávat za doporučenou cenu 800 eur (20 500 Kč), což na model s rozlišením QHD není zrovna málo. Výrobce na monitoru slibuje tříletou záruku a výměnu v případě objevení mrtvých pixelů.

Diskuze (2) Další článek: Udělejte si pořádek ve fotkách. Ashampoo Photo Commander 15, návod a plná verze zdarma

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,