Counter-Strike 2 odkrývá svá tajemství. Nové nože, cracknutá verze a oznámení prvního velkého turnaje

Od začátku uzavřeného testování Counter-Strike 2 už uběhla nějaká doba a s tím se pojí i mnoho odhalených tajemství, o kterých nám vývojáři neřekli.

Jak už bývá zvykem, datamineři pohybující se kolem Counter-Strikeu objevili pozoruhodné věci. Asi nejzajímavější se zdají být dva nové nože - Kukri a Twinblade. Ze souborů také vyplývá, že se chystá nová operace a tři nové kolekce skinů pod názvem Counter-Strike, Pop Comic a Myth & Monsters. Při podrobnějším zkoumání členy komunity jsme se dozvěděli, že nalezené soubory skinů odpovídají některým práce ze Steam Workshopu, odkud Valve čas od času bere nějaké skiny vytvořené komunitou a oficiálně je přidává do hry. Mezi ty, které můžete na workshopu najít, a je pravděpodobnost, že se objeví v nové operaci, patří například AK-47 Wildfire, M4A4 Chroma Fade nebo MAC-10 Forest Virus. Mezi novinkami také nejspíš budou i skiny pro Zeus

68f1b7e4-4803-44d1-aa4b-7454b446a7039878409d-b336-4c00-9eb2-71d73d79cb52e20b4c1e-9ef3-4b99-aa1c-ce36de46c7bc

Překvapivě, to nejsou jediné kosmetické předměty, které byly nalezeny. Řeč je také o kosmetických předmětech nazývaných „Pets“, které údajně vypadají jako skiny na slepice. A s kosmetickými předměty stále nekončíme. V příspěvku na Twitteru se jeden dataminer podělil se svým objevem, kdy zjistil, že Counter-Strike 2 má v souborech možnost barevných dýmovnic. Pokud jste nevěděli, tak v současném stavu hry, dýmovnice mají odlišné barvy podle toho, která strana je hodí. Teroristi mají oranžové a Counter-Teroristi namodralé. Ovšem bavíme se tu o barvách jako červená, růžová, či zelená, konkrétně osm barevných presetů. Je možné, že Valve vydá kosmetickou sadu pro dýmovnice nebo to bude pouze fíčura pro nadcházející verzi Danger Zone, což je obdoba módu Battle Royale v CS:GO. Anebo tuto funkci vývojáři využívají jen při testování. 

Další překvapení, které nadchne především veterány z 1.6 verze hry, je objevení takzvaných papírových stěn. Jak tomu bylo v Counter-Strike 1.6, stěny byly tenké jak papír a téměř všechno se dalo prostřelit. To ovšem už není případ CS:GO, kde se prostřelit daly jen některé materiály, a dokonce na některých místech jste museli stát na pixel přesně. Nyní během uzavřeného testování CS2 se podařilo objevit obdobnou papírovou stěnu jako z dob 1.6. Jedná se zatím pouze o jedno konkrétní místo, a to přesně z CT spawn na Dust 2, kdy se dá prostřelit stěna až na áčkový short. Různí se názory, zda se bude stále objevovat více podobných míst nebo je toto pouze bug a přijde náprava. Každopádně nám nezbývá než čekat, až Valve přidá do bety další mapy, kde bude testování pokračovat.

Pokud jste stále nedostali pozvánku do uzavřeného testování, je možnost CS2 získat i jinak. Jeden z lidí, kterému byl přístup povolen, zveřejnil installer hry, a tudíž si ho můžou všichni stáhnout a nainstalovat. Háček je ten, že se jednoduše jedná o cracknutou verzi a pouze v offline režimu. Není znám postih, který Valve může na váš účet uvalit v případě, že to zjistí. Samozřejmě se s tím pojí i mnoho větších rizik, jako jsou hromady podvodníků, kteří vás přesvědčují, že na jejich stránkách je přesně ten správný soubor, který je bezpečný. Je jednoduše lepší si počkat na oficiální cestu.

Turnaj, který se zapíše do historie jako první Counter-Strike 2 Major, se bude konat od 17. do 31. března v Kodani. Ano, je tomu tak, už teď víme, kdy se bude konat první Major v nové verzi hry. Pořadatelem je organizace PGL, která má za sebou úspěšné esportové turnaje ve hře CS:GO. PGL Major Stockholm v roce 2021 byl nejsledovanějším turnajem ve hře CS:GO všech dob, zatímco nedávný PGL CS:GO Major Antverpy 2022 byl největší halovou esportovou akcí v historii a do antverpského Sportpaleis přilákal více než 20 000 fanoušků. Poslední Major v CS:GO se bude konat v Paříži od 8. do 21. března a otevírá tedy hráčům historický milník, aby se zapsali do dějin jako výherci posledního CS:GO Majoru.

Diskuze (2) Další článek: Jaké hry vyjdou v dubnu 2023: Star Wars Jedi: Survivor, Dead Island 2, Minecraft Legends a další

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,