Což takhle zahrát si zdarma na EA.Com online?

On-line hraní patří v současné době masivního rozšíření Internetu zajisté k těm nejperspektivnějších a nejslibnějším žánrům, které se za poslední roky v herním éteru objevily. Není tak divu, že konkurence na poli internetových her dnem a nocí utěšeně vzrůstá …jedním z oněch zainteresovaných, jež chtějí celý tento žánr strhnout na svou stranu, je nově i herní gigant Electronic Arts.
Firma Electronic Arts neponechala nic náhodě a už dlouho před tím, než rozjela svůj herní portál, oslovila jiného giganta – nejvýznamnějšího poskytovatele Internetu v Americe, tj firmu America Online a vyzvala ji k spolupráci na celém projektu. O internetovém portálu EA.com jsme se na Doupěti mimo jiné zmiňovali např. v souvislosti s NHL 2001, ale i jinými hrami od EA Sports. Myslím, že není třeba popisovat celý rozsáhlý web EA.com, na který se koneckonců můžete podívat také sami :), ale aspoň pro snazší orientaci vám může posloužit informace, že web, respektive sekce „Play Online“ je rozdělěna do čtyř částí.
  • V první z nich, EA SPORTS ARENA, vám pamětníkům možná ukápne slza při vzpomínce na skvělé NHL 97, či na neméně skvělou FIFA 97 ve které jste si mohli střihnout i halový fotbálek. Pak si tu můžete např. zaházet trojky nebo zahrát golf či americký fotbal. Možná si říkáte, co s takovými starými „vykopávkami“, ale ono jde vesměs o hry, které na úkor zubu času, jež je pro počítačové hry tak krutý, stále ještě vynikají bezvadnou hratelností a minimálními hardwarovými nároky. Ale nebojte se, časem přijdou na řadu i nejnovější placené tituly jako NHL 2001, NFS 5, a další. Zatím máte tu možnost vyzkoušet si asi kolem třicítky on-line a z větší části protřelých a nám známých her.
  • EA LOUNGE je naproti tomu pohodová sekce plná logických kvízů, karetních hybridů (Cool 21), v kterých si můžete změřit síly s hráči celého světa.
  • V podobném duchu se nese i EA CLUBROOM, která je jak už název napovídá určena pro náruživé hráče karetních a jiných „kasino her“. Myslím, že možnost střihnout si Bridž s borci z druhého konce světa také není k zahození.
  • A konečně jsme u EA WORLDS, kde se ukrývají takové skvosty jako Ultima Online, Road Rash 2 či Jungle Strike. Ve vývoji jsou pak ještě Need For Speed: Web Racing, Road Rash Extreme Racing a Silent Death, což slibuje opravdu kvalitní zábavu.
K tomu všemu pak celý web dobře poslouží při propagaci a získávání nových informací o připravovaných titulech. Jak formou screenshotů a krátkých popisů hry, tak i formou odkazů přímo na jejich domovskou stránku.Nu, vypadá to, že EA.com má sice toho ještě hodně před sebou, nicméně už teď lze z toho všeho vyčíst, že v Electronic Arts zdaleka nepodceňují sílu Internetu právě v oblasti počítačových her. Ba naopak; ví, že Internet bude jedním z hlavních faktorů, který přivede tento trh na samotné výsluní.
Váš názor Další článek: Ovladače: Radeon 256 a pár detonatorů

Témata článku: , , , ,