Crash Team Racing musel upravit rasistický skin postavy

Další korektní úpravy na herním poli.

V zatím posledním velkém updatu pro Crash Team Racing: Nitro Fueled se představily nové postavičky v podobě sličných ženštin, které mají nohy tak dlouhé, že většina ostatních závodníků jim nesahá ani po kolena. Problem se ale objevil v barvě kůže (nebo srsti) jedné z nich.

Kdyby postavička byla prostě tmavá, nikdo by se nejspíše nepozastavil. Problémem je název tohoto tmavšího skinu. "Tawna a Nitro Squad jsou nejnovější postavy představené v posledním updatu. Každá z těch postav má několik skinů a jejich pojmenování je podle mě dost necitlivé. Tmavší skin jedné ze závodnic se totiž jmenuje Watermelon Tawna," stálo ve stížnosti.

Odkaz na tmavou pleť v kombinaci s vodním melounem je narážkou na rasistické stereotypy k černošské komunitě. Skin s tímto názvem se teď ze hry vytratil a vývojáři tak už zřejmě na stížnost zareagovali. Zatím ale nevydali žádné prohlášení. Místo Tawna "vodní meloun" teď máme prostě letní Tawnu.

e84bf13c-f888-486a-820e-e630c6a41be1
39bdae3d-0100-4943-b347-ddac3cfa22a0

Crash Team Racing: Nitro Fueled vyšlo 21. června na Xbox One, Nintendo Switch a PS4 a vrátilo hráčům dvacet let starou fantastickou zábavu na závodních okruzích v jednom z nejlepších Mario Kart klonů. Máte ho už doma?

Diskuze (6) Další článek: Nová modifikace vám pomůže se Sekirem, hra dostává jednoduchý režim

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,