Crime Cities – znovuobjevená klasika?

O jaké klasice je řeč? Opravdoví pařani si bez zaváhání vybaví velice dobře hratelnou střílečku G-Police. Pak již stačí si tuto hru představit v lepším grafickém kabátku a získáte hrubou představu o chystaném titulu Crime Cities. Pro pařanskou drobotinu, která v době vydání G-Police ještě cumlala dudlík podotýkám, že šlo o futuristickou střílečku z městského prostředí.
Rychlost expanze lidstva je ohromující. Podařilo se nám kolonizovat všechny planety v naší sluneční soustavě, ale i mnoho dalších mimo ni. Některé planety fungují jako vězení, ze kterých není možné uniknout. Ekonomiku i politiku ovládají obrovské korporace, jejichž vliv roste každým okamžikem. Tyto frakce mezi sebou často bojují a nepříliš schopná policie figuruje ve skrytu v roli pouhého pozorovatele. V této chvíli se na scéně objevujete vy v roli Garma Tigera, policisty v civilu, který je vyslán jako jedna z posledních šancí jak se dostat mafiím a korporacím pod kůži.

Crime CitiesCrime Cities

Dosáhnout něčeho takového není nic jednoduchého a tak začínáte na ulici v roli prostého taxikáře, který plní různé mise, které mu přicházejí z ústředí, ale můžete také naložit pasažéra, který na vás zamává na ulici (pamatujete na Quarantine?). Vaše činnost musí být absolutně skrytá, takže si tímto vyděláváte na svou obživu a šetříte peníze, které se vám později mohou hodit. Se zvyšujícím se stavem vašeho bankovního konta se můžete pouštět do stále riskantnějších misí, za které ovšem získáte také větší odměnu. Samozřejmě i váš stařičký taxík bude po nějaké době potřebovat nový lak, gumy, lepší kulomety a silnější motor.

Crime CitiesCrime Cities

Váš pohyb není omezen pouze na pohyb po silnicích – v době v níž se hra odehrává, mají již taxíky antigravitační pohon a tak urbanisté mohli do návrhů svých měst začlenit i takové prvky jako 3D výpadovka, 3D křižovatka atd. Pokud neznáte výše zmíněnou G-Police, je pro představu, jak bude hra vypadat, nejlepší vzpomenout na film Pátý element.

Ve hře se patrně nedočkáme žádných převratných inovací, ale to je možná dobře. Tento typ hry tu již několikrát byl. Ať již v podobě G-Police, Quarantine nebo například Elite, ke které má, i přes odlišné prostředí, ve kterém se obě hry odehrávají, poměrně blízko.

I přes velmi silné zastoupení 3D by HW nároky této hry neměly být nijak přehnané. Hra vyjde již tento měsíc.

Diskuze (1) Další článek: Reálné představitelky Lary Croft II

Témata článku: , , , , , ,