Crucible od Amazonu se vrácí do fáze uzavřeného betatestu

S jednou z prvních velkých her od Amazonu to momentálně nevypadá vůbec dobře.

Už několik let slýcháme o tom, že by se Amazon chtěl stát dalším velkým hráčem na herním trhu. S multiplayerovkou Crucible se jim to ale nejspíš nepovede. Poté, co v polovině května konečně vyšla, se během dneška vrátí do uzavřeného betatestu.

Vývojáři z Relentless Studios moc konkrétních důvodů, které by doprovázely toto rozhodnutí, v jejich nejnovějším Developer Updatu neuvádějí. Nicméně spolu s tímto oznámením dodávají, že pokud jste již Crucible hráli, tak vám přístup zůstane a nepřijdete ani o získané vybavení.

Také prý hodlají dodržet roadmapu s přidáváním obsahu, kterou ukazovali již dříve. Stále do hry tedy budou přibývat nové prvky boje, úpravy mapy a vylepšování dalších herních mechanik.

Je to velmi zvláštní rozhodnutí. Nepamatuji si, že by se něco podobného někdy stalo u jiné hry. Jedním z důvodu je pravděpodobně i nízká popularita Crucible. Není nic jednoduchého uspět s týmovou střílečkou s prvky PvE, když takových tady není zrovna málo. Momentálně ho hraje denně v průměru 350 lidí na Steamu, což je pro hru tohoto typu opravdu málo. 

Co tedy bude dál? V updatu není ani naznačeno, kdy se plánuje opětovné vydání. Vývojáři ale chtějí více dbát na komunitu, a tak budou pravidelně pořádat seance hraní se členy týmu. Blíže pak budou spolupracovat s vybranými hráči, kteří tvoří nově založený komunitní koncil. Crucible je zatím na Steamu stále dostupné pro všechny, takže stále máte pár hodin na stažení, než se jeho brány uzavřou.

Váš názor Další článek: 8 čerstvých minut z hororu The Dark Pictures Anthology: Little Hope

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,