Crysis pro konzole je v plánu

Cevat Yerli, vedoucí německé společnosti Crytek, kdysi prohlásil, že v současné době nepracují na konzolové verzi vysoce očekávané a technologicky pokročilé střílečky Crysis. Nyní pro server Next Generation upřesnil, že pokud bude hra skutečně úspěšná, portaci na Xbox 360 a Playstation 3 nebude nic bránit a dokonce je již nyní v plánu spolu s konceptem převedení celého titulu.

„Zatím nebylo rozhodnuto o dalších krocích, protože nejprve chceme vidět, jak bude hra přijata kritikou i veřejností. Věříme, že ji publikum přijme stějně silně jako Far Cry. Osobně doufám v pětiprocentní nárůst popularity... To by bylo argumentem říct ‘OK, podíváme se, jak převést Crysis na konzole.’ Samotný engine nyní na konzolích již nyní běží, takže není jediný důvod, proč bychom nemohli.“

  

Yerli dále vysvětluje náročnost převedení střílečky na konzole, které jsou z hlediska žánru stále ještě mílový krok pozadu za PC (a příznivci Halo 3 již jdou v zástupu do stavebnin, aby nakoupili cihly na házení po Yerlim :)). Herní mechanika akcí na konzolích funguje jinak, a tak by se musely některé prvky Crysis přepracovat, aby zůstal zachován charakter hry, výprava, umělá inteligence a další prvky hratenosti.

Související informace (Crysis):
Platforma
: PC
Žánr: FPS
Výrobce hry: Crytek Studios (
http://www.crytek.de/)
Vydavatel hry: Electronic Arts (
http://europe.ea.com/)
Homepage hry:
http://www.crysis-game.com/
Předpokládané datum vydání: 16. listopadu 2007

Zdroj: Next Generation

Váš názor Další článek: Microsoft uděluje Bungie milost – dost bylo Halo

Témata článku: , , , , , , ,