Čtenáři naostro: Ptejte se Jiřího Sládka – nového šéfredaktora GameStaru!

GameStar vnikl na pole herních magazínů před více než čtyřmi lety a stále si na něm drží svou bronzovou, chcete-li poslední, pozici. Přestože se během této doby objevilo několik neúspěšných projektů, GameStar je stále zde. A nyní s novým šéfredaktorem. Redakci opustil Ivan Šiler a na jeho místo usedl Jiří Sládek... Zeptejte se jej na cokoli v „Čtenářích naostro“!

Sedmý díl „Čtenářů naostro“ je tady! Každé dva týdny vám v tomto cyklu nabídneme jednu osobnost známou ze světa počítačových her, které pak můžete položit libovolnou otázku. Z nejlepších dotazů vybereme maximálně 20 až 25, na které osobnost odpoví. Nejde tedy v žádném případě o jednoduchý chat – vše se nese v duchu klasického rozhovoru - odpovědi jsou tedy promyšlené, věcné a delší, než na jaké jste zvyklí u běžného chatu. Interview je plně ve vaší režii a záleží jen na vás, jak bude výsledný čtenářský rozhovor vypadat!

Jiří SládekJaká je historie časopisu GameStar? Když před několika lety hromadně odchází redakce časopisu Score v čele s Karlem Papíkem a Lukášem Erbenem, vrací se do svého „rodného hnízda“ legendární dvojice Ice a Andrew. „Papíkovská“ redakce však nelení a spolu s vydavatelstvím IDG vytváří nový herní časopis GameStar, který vychází z německého stejnojmenného „formátu“.

Po několika obměnách šéfredaktorů, kdy na post nejvyšší v roce 2001 usedá Ivan Šiler (bývalý šéfredaktor neúspěšné české mutace PC Gameru), začíná tehdy poměrně stabilní čtenářská základna pozvolna klesat (podle údajů prodejnosti ABC ČR). GameStar končí s pravidelnou plnou hru, respektive její vydávání rozkládá na čtvrtletní intervaly. Přes tvrzení, že právě tento časový odstup mu pomůže „našetřit“ peníze na opravdové pecky, čtenáři se dostávají k dobré, ale ne masové záležitosti Kohan, a v posledním čísle k tři roky staré taktické akci Rainbow Six: Rogue Spear. A to je právě první GameStar, kdy na šéfredaktorský post usedá Jiří Sládek, osobnost známá i neznámá.

Počítačové hry začaly absolventa VŠE Jiřího Sládka (26 let) zajímat už od základní školy. Začínal na školních počítačích PMD 85, postupně přešel na ZX Spektrum a Didaktik Gama. Prvním počítačem, který od rodičů dostal, bylo Atari 130XE. Po něm následovala Amiga 500, což byl slušný počítač pro hry, a jako poslední samozřejmě klasické PC.

Jiří Sládek, Libor Vacata a invexové hostesky

Hry byly pro Jiřího Sládka koníčkem, proto začíná během studia Vysoké školy ekonomické v Praze externě spolupracovat se serverem BonusWeb.cz. Po ukončení studia se stává jeho redaktorem a  pro časopis GameStar připravuje své první recenze jako externí spolupracovník. V roce 2002 se stává zástupcem šéfredaktora časopisu GameStar a v únoru 2003 je jmenován jeho šéfredaktorem. Mezi jeho nejoblíbenější hry patří série Fallout, Baldur’s Gate, Hitman, HOMM a Morrowind.

Jirka Sládek očekává vaše otázky ohledně GameStaru, ale nejsou samozřejmě vyloučeny jiné herní i neherní příspěvky včetně tolik očekávané otázky „Jaká plná hra bude u jubilejního GameStaru 50?“. Uzávěrka dotazů je 18. března (v 16 hodin), celý upravený rozhovor by pak měl vyjít za týden, tedy 21. března.

Připomínáme, že příspěvky, které nebudou vhodné (ať už svou vulgaritou nebo urážlivým obsahem), můžeme z jakýchkoliv důvodů vyřadit. Snažte se být co nejkonkrétnější, jen tak máte šanci, že dostanete odpověď!

Dotazy pište do následujícího diskusního fóra:

Diskuze (28) Další článek: Medal of Honor: Spearhead - patch v2.15

Témata článku: , , , , , ,