Cyberpunk 2077 bude obsahovat necenzurovanou, účelnou nahotu

Tvůrci Cyberpunku 2077 potvrdili, že v jejich hře bude mimo jiné i nahota, kterou do ní umístili z dobrých důvodů a její cenzurování by uškodilo tomu, co chtějí sdělit.

CD Projekt RED nedávno předvedl své demo Cyberpunku 2077 a gameplay vypadal naprosto fantasticky. Rozhodně se zde vytváří prostor pro zpracování spousty zajímavých témat. K jednomu z nich chtějí vývojáři použít mimo jiné i necenzurovanou nahotu.

"Nahota je pro nás velice důležitá z jednoho prostého důvodu. Tohle je Cyberpunk. Lidé si tělo mění podle vlastní libosti přidáváním umělých částí. Takže tělo už není něco svatého. A protože lidé svá těla mění, ztrácejí s nimi spojení. A přesně proto musíme v některých případech prostě využít nahých scén," řekl k odhaleným tělům ve hře Adam Badowski, který vývoj vede.

Právě o tuto problematiku vyvstal zájem, když se na demu objevila nahá scéna, kde byly intimní partie rozostřeny, aby se předešlo neadekvátním reakcím publika. V plné hře by se nám ale mělo dostat necenzurovaného zážitku.

S odhalenými těly se setkáte i během misí. V jedné z nich například půjdete po chlápcích, kteří unesli ženu. Očekáváte, že za ni chtějí výkupné. Ale kde že... zločinci mají plán, že vydělají na prodeji částí těla unesené ženy. V této misi na ni potom narazíte bez částí těla, jak leží ve vaně plné ledu. V případě, že by se v takové scéně objevila cenzura, zcela nepochybně by to hodně změnilo její sdělení a efekt. 

Nahoty se CD Projekt Red celkově rozhodně nebojí. Vidět jsme ji mohli například i v případě Zaklínače 3. Zdá se, že tentokrát v této oblasti vývojáři zajdou ještě dále a budou se snažit využít prvku nahoty k umocnění dramatických okamžiků.

Diskuze (9) Další článek: Tvůrci Never Alone pracují na naučné hře inspirované Modrou planetou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,