Cyberpunk 2077 by mohl do roka prodat 20 milionů kusů, tvrdí analytik

Novém titulu CD Projektu věští analytici světlou budoucnost.

Cyberpunk 2077 patří mezi nejočekávanější hry příštího roku, ne-li poslední dekády, a vysoké prodeje jsou tedy prakticky zaručeny. Podaří se ale hře postupně zdolat i takové kolosy, jako je např. Grand Theft Auto? Velké prodeje mu předpovídají i světoví analytici, jak informoval Bloomberg, který studio CD Projekt dohodil na seznam 50 společností, které se vyplatí sledovat v roce 2020.

Analytik Matthew Kanterman z Bloombergu tvrdí, že studio může lehce překonat očekávání analytiků na rok 2020, jakmile půjde Cyberpunk 2020 do prodeje, a prodat přes 20 milionů kopií během prvního roku v obchodech.

Ačkoliv jde bezesporu o obrovské číslo, vzhledem k minulosti studia a kvalitě jejich projektů rozhodně není nedosažitelné. Pro přehled, Zaklínači 3 trvalo tři roky, než dosáhl na metu 20 milionů prodaných kusů. Cyberpunk 2077 má ale prvky FPS a futuristického prostředí, které jsou v současné době extrémně populární i u širšího publika, a jeho šance jsou tedy vyšší. A to ani nemluvíme o Keanu.

Na potvrzení spekulací analytiků si budeme muset nějakou dobu počkat. Už nyní ale víme, co budeme dělat 16. dubna 2020. A co vy?

Diskuze (5) Další článek: První záběry z Command & Conquer Remastered jsou plné nostalgie

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,