Ďábel a synové versus Bůh a andělé

Odvěký souboj pojmů Dobra a Zla se stal vděčným základem pro bezpočet knih, filmů i her. Jen málokde jste však mohli vidět, aby proti sobě stály přímo mytologické postavy samotných malých diblíků a andělů. Hra Angels vs Devils přenese hráče do role zastánce Dobra či Zla a jediným cílem je, jak jinak, než porazit druhou stranu. Jakýmkoliv způsobem.

Bylo to takhle jednou brzy z rána, když Bůh zvednul sluchátko, vytočil číslo k Satanovi a povídá "Čéče Ďáble, takhle to dál nepůjde. Ty votravuješ život mně, já tobě a dohromady z toho voba máme prd. Lidi na nás začínaj pěkně dlabat, měli bysme se jim trochu připomenout."
Satan se trochu nedůvěřivě optá, o co že Bohovi jde.
"Vymyslel sem, že bysme do byznysu mohli taky trochu zapojit ty naše spratky. Pořád se jenom flákaj a přitom by s nima mohla bejt i legrace. A stará aspoň nebude mít kecy, že na ně kašlem.
Na to Satan odvětí "Hmm, to není špatnej nápad! Máš na mysli nějaký... hry?"
Bůh: "Jo, přesně to mám na mysli. Naučíme je pár novejm fíglům, necháme je chvíli vyhladovět, pak je pustíme proti sobě a uvidíme kdo z koho. Srandu z toho budeme mít my, voni a vobčas možná i ti lidi dole."
Satan: "Chlape, do toho jdu!"

     

Vládce pekel ani stvořitel ráje to nemají jednoduché. Ovládat lidstvo je pěkná piplačka, a tak není divu, že si chtějí trochu odpočinout. Nakáží proto svým posluhovačům, aby se do sebe navzájem pustili v osmi různých hříčkách za pomoci svých zvláštních schopností. Vítěz pak získá přímou kontrolu nad myšlenkami lidí. Pravidla jsou jednoduchá - cokoliv vám pomůže k vítězství je dovoleno.

Hra Angels vs Devils od zkušených vývojářů ze společnosti Enigma SP přichází s poměrně ojedinělým námětem. Ještě žádná hra neumožňovala prožít konflikt Zla s Dobrem natolik bezprostředně jako právě tento mix akční strategie s RPG. Na začátku si hráč vybere nejprve stranu, za kterou bude hrát, a poté přizpůsobí obrazu svému herní postavu. Na svých diblících/andílcích se můžete opravdu dosytosti vyřádit, lze jim měnit barvu kůže, účes, nechávat je potetovat, oblékat do těch nejextravagantnějších kusů oblečení, a tak dále. Jakmile je postava hotova, začíná boj - k dispozici je šest singleplayerových typů hry v několika různých arenách a dvě kampaně.

     

Annihilation - Typ hry, ve kterém každá postava začíná na jiném místě. Cílem je zničit všechny nepřátele.

Steal the symbol - V podstatě se jedná o klasický Capture the flag. Každý tým začíná v jiném koutu levelu, kde je také umístěn jeho symbol. Cílem je ukrást ten protivníkův a donést ho do své "základny".

Obstacle race - Všechny postavy začínají na startovní čáře, odkud se musí v nastaveném časovém limitu dostat do cíle.

Greed - Každá postava začíná na jinde. Cílem je sesbírat maximální počet bodů ve stanoveném časovém limitu.

     

Search - Opět začíná každý jinde. Musíte ve časovém limitu pochytat všechny wispy - zvláštní létající bytosti.

The Curse - Jeden z mála originálních módů. Vlastně je to hra na babu - vaše postava začíná "s kletbou", které se musí co nejrychleji zbavit tak, že se dotkne prostavy z nepřátelského týmu a ta kletbu "přebere".

Čím déle a lépe bojujete, tím více zkušeností vaše postava získává. Vylepšovat si tak můžete několik základních atributů jako síla, energie, odolnost, hbitost a rychlost. Každý diblík nebo andělíček pak samozřejmě má základní vlastnosti jako životy a manu. Obvykle však nebudete bojovat sami, nýbrž v týmu několika počítačem ovládaných společníků.

Hlavní rysy hry:

  • Originální koncept souboje Dobra se Zlem
  • Možnost přizpůsobit si herní postavu obrazu svému
  • Několik druhů Sil (zbraní)
  • Dvě rozsáhlé singleplayerové kampaně
  • Šest různých typů hry jednoho hráče, dva multiplayerové módy

     

     

Hra je podle vyjádření Enigmy už hotová, nyní se pouze hledá vydavatel. Na pultech obchodů by se měla objevit v nejbližších týdnech. Pokud se obáváte hardwarových nároků, pak vězte, že není třeba - abyste hru rozběhli, potřebujete minimálně Pentium III 500 MHz, grafický akcelerátor s 32MB paměti a 128 MB RAM.

Oficiální stránky: http://www.enigmasp.com/avsd/
Výrobce: Enigma Software Productions (http://www.enigmasp.com/avsd/)

Váš názor Další článek: CD a DVD verze adventurní hry Conspiracies v jednom balení

Témata článku: , ,