Další Assassin's Creed bude mnohem více next-gen, říká Ubisoft

Čtvrtý díl ještě ani pořádně nedorazil do všech obchodů a Ubisoft již střádá plány na další pokračování této asasínské akce. Ba co více, slibuje, že bude opravdu next-gen.

Hlavní designér studia Jean-Sebastien Alijte uvedl pro web GameReactor, že se pátý díl posune o pořádný kus dopředu. „Myslím, že další AC bude na hraně výkonu next-gen konzolí. Jednoduše řečeno, bude to hodně next-gen hra," poznamenal.

Vývoj Black Flag totiž započal svou cestu na současných platformách a v té době studio nemělo tak dlouhodobé vztahy s hardwarem novým. Zatímco čtvrtý díl je titulem multigeneračním, další díl bude kompletně připravovaný na next-gen s potenciálem využít veškerý výkon, co bude k dispozici.

Kromě zcela pochopitelně vylepšené grafiky, systému boje a otevřeného světa chce nový Assassin's Creed nabídnout lepší podání sociálních sítí. „Myslím, že směřujeme k tomu, kdy budeme schopni podat otevřený a sdílený svět podobně, jak to poprvé ukazuje Watch Dogs. Musíme ale také zvážit využití multiplayeru a otevřeného světa na více platformách, které bychom chtěli udržet delší dobu," dodal Alijte.

Nový Assassin's Creed ještě nebyl oficiálně oznámen, od roku 2009 jsme se ale každoročně dočkali nového dílu, takže můžeme skoro s jistotou říci, že pátý díl přijde příští rok.

Diskuze (1) Další článek: Next-gen verze současného Tomb Raideru se odhalí na cenách VGX

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,